Læserbrev: Fart på opsætningen af solcelleanlæg

Læserbrev af Molle Lykke Nielsen (DF), formand for Uddannelsesudvalget og Bjarne Juel Møller (DF), næstformand i Teknik- og boligudvalget.

Dansk Folkeparti førte i 2012 kampagne for, at få opsat solcelleanlæg på folkeskoler og institutioner i Kolding kommune. Vi uddelte løbesedler, skrev læserbrev og havde bl.a. opstillet et solcelleanlæg på Akseltov for, at skabe interesse for ideen og ved budgetforhandlingerne for i år, lykkedes det os, at få flertal for et forslag om, at afsætte 5 millioner kr. i både 2013 og 2014 til projektet.

Vi mener det er utrolig vigtig, at vi har fokus på miljø og klima, som kommune. Det er også vigtigt, at de børn og unge er opmærksomme på, de miljø- og klima udfordringer vi står overfor, derfor er det oplagt, at lade daginstitutioner og skoler være spydspids i kommunens arbejde på området. I Dansk Folkeparti forestiller vi os, at skolerne kan bruge solcelleanlæggene i undervisningen, i f.eks. Natur og teknik og matematik hvor man bl.a. kan udregne energibesparelse og reduktion i påvirkningen af miljøet.

Der skal opsættes anlæg på 4 skoler og 4 daginstitutioner i år og det samme igen næste år. Foreløbig er 2 skoleprojekter på henholdsvis Skanderup-Hjarup Forbundsskole og Eltang Skole allerede sat i gang. Udvælgelsen af øvrige egnede ejendomme sker snarest. Alle anlæg på skoler forsynes med skærme, som placeres i ejendommenes fællesområder. På skærmen vil solcellernes produktion, herunder sidste måneds produktion, årets samlede produktion osv. blive vist.  Systemet tilsluttes ”Skolenet”, så værdierne kan anvendes af den enkelte lærer i undervisningen og ses direkte på elevernes lokale computere.

Anlæg på børnehaver forsynes med skærme, hvor der viser solcellernes produktion.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip