Læserbrev: Folkets mening

Læserbrev af Jørn Dohrmann (DF), MF, byrådsmedlem og kandidat til Europaparlamentet, Drenderupvej 30, 6580 Vamdrup.

Forleden afholdt man i Schweiz en folkeafstemning om at begrænse indvandringen til Schweiz. Forslaget blev vedtaget med et snævert flertal. Baggrunden for afstemningen er, at mange i Schweiz er bekymret for den meget store indvandring, som landet har oplevet de senere år.

Schweiz er en del af Schengenzonen og har en handelsaftale med EU, som bl.a. betyder, at EU-borgere har fri adgang til det schweiziske arbejdsmarked. Men antallet af udlændinge, der kommer til Schweiz har vist sig at blive meget større, end man forventede, da man indgik aftalen med EU.

I dag er 23 % af Schweiz’ godt 8 millioner indbyggere udlændinge.

Den stigende indvandring har lagt et stort pres på bl.a. boligmarked, infrastruktur og sociale ydelser. Også her oplever man, at velfærdsturisme ikke kun er et dansk problem.

Folket har talt, og det er nu på til den schweiziske regering at få den fornødne lovgivning på plads og evt. få genforhandlet aftalerne med EU. Jeg mener, at vi fra dansk side bør bakke op om Schweiz’ ret til selv at bestemme, hvilke og hvor mange indvandrere, landet vil tage imod – også uden at blive mødt med trusler om repressalier fra EU-Kommissionen.

I det hele taget synes jeg godt om den schweiziske tradition med at inddrage borgerne mere direkte. Det kunne vi godt lære noget af her i Danmark, hvor jeg gerne så, at befolkningen blev hørt i flere vigtige spørgsmål, bl.a. burde vi have haft en folkeafstemning om en så vigtig beslutning som Danmarks tiltrædelse af Lissabontraktaten.

Lidt demokrati skader vel ikke?
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip