Læserbrev: Genforeningspladsen i Christiansfeld

Læserbrev af Molle Lykke Nielsen, byrådsmedlem (DF), Mosegyde 11, Hejls.

De radikale er ude med en kritik af ”Vejplan for Christiansfeld ” 2013 – 2025”, der indeholder et forslag om inddragelse af en del af Genforeningspladsen, til busser og afsætning af turister og andre besøgende.

Der skal ikke være bus og afsætningsvej på Genforeningspladsen, da det jo netop er en plads der er oprettet i forbindelse med grænsedragningshistorien, der er unik, såvel som historien om Christiansfeld By.

Jeg har glædet mig over, at der i Kolding Byråd har været forståelse og respekt  for det historiske, i den sønderjyske del af kommunen efter kommunesammenlægningen.

Der arbejdes på Christiansfelds optagelse på UNESCOs verdensarvsliste, på udvikling af Skamlingsbanken, der renoveres i Christiansfeld, med støtte fra fonde, Kolding Kommune og Brødremenigheden og Grænsemuseet får en ordentlig støtte osv.

Denne ansvarlige tilgang skal fortsætte og derfor skal forslaget om, at inddrage en del af Genforeningspladsen, som det er foreslået af embedsværket stoppes.

Jeg er også informeret om, at der er fremsendt flere gode og brugbare forslag, med gode argumenter til en løsning af opgaven med turistbusserne, og jeg har holdt små ”træf” med nogen af indsigerne for ,at vi i Dansk Folkeparti kan være medvirkende til, at historiens anlæg ikke bliver ødelagt for vore efterkommere.

Dagens Gossip