Læserbrev: Handlede ikke om lakridspiber - men om indflydelse

Peter Kofod Poulsen, næstformand i DF Ungdom, Regionsråds- og folketingskandidat for Dansk Folkeparti, Storegade 77A, 6100 Haderslev.

EU ville forbyde lakridspiber, hvilket fremkaldte stor forargelse hos en bred kam af danske politikere. Så ombestemte EU sig pludselig og trak i land igen.

Nuvel, debatten om lakridspiber eller ej, drejede sig aldrig om lakridspiber. Debatten drejede sig derimod om, hvor stor magt EU skal have i Danmark. For skal EU virkelig detailstyre medlemslandene så meget, at noget så uskyldigt som lakridspiber bliver en sag for EU? Nej, selvfølgelig ikke.

Det tankevækkende ved denne debat var politikernes kø ved håndvasken. En stor kødrand af politikere fra de EU-positive partier har f.eks. kaldt debatten for EU-selvmål osv. Men det er altså dem selv, der har valgt, at EU skal spille denne store rolle overfor Danmark.

Det er dem selv, der gang på gang har accepteret mere EU og mindre Danmark. Derfor er det hamrende dobbeltmoralsk, at man i første omgang accepterer at sende indflydelsen til Bruxelles, og i det næste øjeblik brokker sig over den måde, magten bruges på.

For magten skulle selvfølgelig være blevet hos danskerne – og ikke deponeret i Bruxelles.

Derfor handlede debatten aldrig om lakridspiber. Den drejede sig dansk selvstændighed og suverænitet – noget, som EU er godt i gang med at underminere med hjælp fra de EU-positive partier.

Dagens Gossip