Læserbrev: Kommunerne er nødt til at samarbejde

Læserbrev af Rasmus Lund-Sørensen, byrådskandidat for De Radikale, Hvidtjørnevej 2, 2 tv., 6000 Kolding.

Regeringen offentliggjorde umiddelbart før sommerferien sit udspil til en justering af kommunalreformen. Udspillet er en vedståelse af, at kommunalreformen har ført til afspecialisering og skabt store huller i indsatsen overfor den gruppe handicappede, som har meget specialiserede behov.

Jeg deler denne oplevelse. Et af de områder, vi er meget bekymret for, er indsatsen til gavn for de spastikere, som har meget svære og vanskelige kommunikationsbehov. Moderne informationsteknologi burde give denne gruppe nogle helt nye og enestående muligheder for hjælp. Men vi ser det desværre ikke ske. Vores oplevelse er, at indsatsen er tilfældig og kun sjældent bygger på en solid faglig viden om området.

Resultatet er, at børn, unge og voksne uden talesprog ofte ikke tilbydes hjælp til at kunne kommunikere på alternative måder. At løse denne opgave kræver overblik, sammenhæng og stor faglig indsigt omkring bl.a. kommunikation, sproglig udvikling og de tekniske løsninger, der findes. Den opgave kan ikke løses kvalificeret af hver enkelt kommune. Det kræver samarbejde på tværs af kommunerne og med regionerne.

Jeg er helt enig i, at hovedansvaret for handicapområdet skal ligge i kommunerne, sådan som det bekræftes i evalueringen af kommunalreformen. Men kan vi leve med, at hver enkelt kommune tror og mener, at de kan løse enhver opgave inden for egen kommunegrænse. Kommunerne er nødt til at arbejde mere sammen og nødt til at bruge den særlige ekspertise, som ligger hos regionerne og i staten.

Derfor forventer jeg, at den nye kommunalbestyrelse vil gøre det til en hovedprioritet at skabe et fagligt samarbejde hen over kommunegrænserne og med regionen med det formål at sætte borgeren i centrum.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip