Læserbrev: Nej til løndumping- ja til ordnede forhold

Skrevet af Elo Christoffersen

25/10/2013
Læserbrev af Lis Ravn Ebbesen, gruppeformand for SF og medlem af DLF, Lindealle 18, 6000 Kolding. Da jeg foreslog, at forbud mod løndumping skulle indgå i byrådets udbudsmateriale blev det hurtigt vedtaget. Ikke kun Socialdemokraterne, men alle i økonomiudvalget var enige i, at løndumpning kun forværrede arbejdsløsheden blandt kommunes borgere. 3F har helt ret i ord ikke er nok - kontrol skal der til. Jeg har brugt min plads i styregruppen for byggeriet af Vonsildhave til at spørge hovedentrepenøren til hans kontrolsystem. Det fremgik tydeligt, at han kendte klausulerne og sikrede sig mod både bøvl og bod. I SF mener vi man bedst sikrer sig selv og sin virksomhed ved et medlemsskab og overenskomst med en branche fagforening. Det kan kommunen ikke kræve. Men i SF er vi tilfreds med, at driftsherren på samme plejehjem har overenskomst. Det gør samarbejdsrelationerne lettere tror vi på.

Mest læste i dag

Læserbrev af Lis Ravn Ebbesen, gruppeformand for SF og medlem af DLF, Lindealle 18, 6000 Kolding.

Da jeg foreslog, at forbud mod løndumping skulle indgå i byrådets udbudsmateriale blev det hurtigt vedtaget. Ikke kun Socialdemokraterne, men alle i økonomiudvalget var enige i, at løndumpning kun forværrede arbejdsløsheden blandt kommunes borgere.

3F har helt ret i ord ikke er nok - kontrol skal der til.

Jeg har brugt min plads i styregruppen for byggeriet af Vonsildhave til at spørge hovedentrepenøren til hans kontrolsystem. Det fremgik tydeligt, at han kendte klausulerne og sikrede sig mod både bøvl og bod.

I SF mener vi man bedst sikrer sig selv og sin virksomhed ved et medlemsskab og overenskomst med en branche fagforening. Det kan kommunen ikke kræve.

Men i SF er vi tilfreds med, at driftsherren på samme plejehjem har overenskomst. Det gør samarbejdsrelationerne lettere tror vi på.