Læserbrev: Nulvækst = 241 færre SOSUer, pædagoger og lærere i Kolding

Læserbrev af MF Karina Lorentzen (SF) og byrådsmedlem i Kolding Trine Ebbesen (SF).

Venstre ønsker nulvækst i den offentlige sektor og det kan måske lyde meget tilforladeligt, da økonomien i disse år er ganske stram og hver en krone må vendes. Men hvad betyder det egentligt for det kommunale serviceniveau, vi har i Kolding?

Ja, dykker man ned i virkeligheden bag nulvæksten, vil man opdage, at det betyder massive nedskæringer, fyringer i tusindvis landet over og en dårligere offentlig sektor. I Kolding alene vil det betyder, at 241 stillinger skal nedlægges og det vil ramme alle sektorer bredt. Belyst med et konkret eksempel svarer det til, at man nedlægger ca. en tredjedel af alle lærerstillinger i kommunen.

Det får derfor stor betydning i din – eller nogen du kenders – hverdag, når Venstre taler om nulvækst. AE beregner helt præcist, at de sydjyske kommuner tilsammen skal spare 1334 mio. kr. og da der samtidig kommer flere plejekrævende ældre og færre på arbejdsmarkedet, vil det betyde, at sparekniven skal svinges kraftigt og kommunerne må skære 2021 stillinger.

Samlet set vil vi alle mærke det som mindre personale på plejehjem, skoler og børnehaver, men det vil også kunne mærkes hos de fyredes familier, som skal klare sig uden en løn.

Det synes vi ikke er ubetydeligt og derfor vil det være fint at vide, om vores Venstre borgmester støtter ideen om nulvækst eller om han prøver at tale sine Christiansborg-kollegaer fra det. Samtidig vil det være rart at høre borgmesterens bud på hvor Kolding kan spare de 159 mio. kr., som nulvæksten kræver.

Det er jo en viden, som betyder noget, når man overvejer hvor krydset skal sættes i november.

Dagens Gossip