Læserbrev: Rockerne skal ud, også i Kolding

I forbindelse med sagen om rockerne der kræver betaling fra tatovører i Kolding, fremstår det pludselig som om, at jeg som borgmester og vi som kommune ikke handler i sagen.

Banderåd

Da rockerne flyttede ind på Værkstedsvej i Kolding blev der straks nedsat et banderåd, som blandt andet består af de sociale myndigheder, politi og andre relevante parter. Så politiet flyttede faktisk med ind, ikke bare på rådhuset, men i alle systemerne.

Kommunen handler

I tæt samarbejde med politi og skat samkøres der naturligvis hvad der kan sammenkøres. Vi har vurderet på om vi via planloven eller beredskabsloven kan smide rockerne på porten. Vi er i tæt dialog med boligforeninger og kæder det hele sammen med SSP samarbejdet. Der er ikke nemme løsninger.

Ud med rockerne

Og det er ikke for at flytte aber, når jeg beder om hjælp til at få værktøjer til at lukke rockerborgen. Og det tror jeg nu også, at de øvrige kommuner gerne vil. De har jo helt de samme udfordringer. Eller mener SF´s retsordfører også, at de øvrige borgmestre i Danmark sidder på hænderne og blot vil flytte aber?

Jeg møder gerne op i retsudvalget, men når SF nu har læst hvad jeg udtalte i aviserne, så forventer jeg da, at det drøftes og det vil jeg se frem til at de gør. Og ikke mindst så ser jeg frem til, at de også kommer med nye løsninger til hvordan vi får lukket de rockerborge.

Indsatsen virker

Når vi nu ikke kan lukke rockerborge, så må det næstbedste være, at rockerne så straffes for deres kriminelle handlinger. Politiet laver en stor indsats, som ud over anholdelser lige nu i afpresningssager, betyder, at de fleste fra Kolding Rockermiljøet faktisk er i fængsel lige nu. Men så ”flyves” hjælp jo ind fra rockerborgene i nabobyerne. De skal også samme vej, men det kræver at vi giver politiet den fornødne arbejdsro og her hjælper fakkeloptog og presseomtale altså ikke.

Trods alt så følger rockerne mediernes gøren og laden og fakkeloptog giver da borgerne følelsen af så gør man da noget, men de har aldrig endnu lukket en eneste rocker eller naziborg.

Det glæder mig, at alle åbenbart er enige om, at vi ikke vil rockerne og lad os så give politiet den arbejdsro de skal have. Og skulle SF eller andre have gode idéer, så hører vi dem naturligvis gerne, og de tages nu lige så alvorlige, hvis de kommer direkte. Også selvom det er valgår.

Så Kolding har ikke meldt sig ud af kampen imod rockerne, ligesom de andre mange kommuner heller ikke har det i Danmark.

Dagens Gossip