Læserbrev: SF er for socialøkonomiske virksomheder

Læserbrev af Lis Ravn Ebbesen, gruppeformand for SF og socialudvalgsformand, Lindealle 18, 6000 Kolding.

Kolding har netop afholdt en stort anlagt konference om social økonomiske virksomheder. 200 deltagere var mødt frem for at høre om, hvordan vi i Kolding siden 2009 arbejdet for at skabe de bedste betingelser for at blive en by fyldt med Socialøkonomiske virksomheder.

Virksomheder, hvor der er plads og rum til handicappede, udsatte borgere i skøn forening med helt ordinært ansatte.

Kommunen startede allerede i 2009 med en udarbejdelse af socialøkonomisk strategi i samarbejde med Business Kolding. Der blev afsat penge til opstart af nye projekter via Den socialøkonomiske fond, kaldet SØV fonden. Fonden havde møde så sent som i sidste uge for at sikre nye initiativer.

Så i teorien vil kommunen gerne, men når det handler om at gå i gang helt konkret vil kulturudvalget ikke. Det hænger ikke sammen.

I SF undrer vi os over, at Kulturudvalget ikke længere synes, at cafeen i Geografisk Have kan drives som en socialøkonomisk virksomhed. Personligt synes jeg, vi har haft det bedste menukort og den hyggeligste betjening, samt de mest tankevækkende foredrag, i de 2 år, cafeen har været drevet som socialøkonomisk virksomhed.

I SF finder vi det selvmodsigende, at kommunen opfordrer det private erhvervsliv til at vise social ansvarlighed. Derimod kan det ikke lade sig gøre, når det angår kommunes egne tilbud.

SF skal indtrængende opfordre til, at vi som byråd går foran, når det gælder social økonomiske virksomheder.

Dagens Gossip