Læserbrev: Skolelukning og integration

Læserbrev af Lis Ravn Ebbesen, gruppeformand for SF og byrådsmedlem, Lindealle 18, 6000 Kolding.

SF var imod da overbygningen på Dorothea blev fjernet. Og dybest set er vi også i mod at lukke Dorotheaskolen. Landsdækkende undersøgelser viser at Dorotheaskolen har haft fornemme faglige resultater. Den fortjener ros for sit engagement og sin faglighed.

Men forældrene har i stor stil valgt skolen fra. Det betyder et stadig faldende elevtal. Og i SF mener vi at skoler kan blive for små, når fagligheden skal være i højsæde og det skal den.

Jeg havde på SFs vegne opfordret til der blev lavet en beregning på hvordan Ålykkeskolen kunne have været i spil, idet SF så forudsatte, der var tænkt på glidende overgang og ekstra lokaler på i den universitetsbygning, der står til at blive ledig, da Kolding Kommune jo i forvejen har en institution i det bygningskompleks.

Det kan vi ærgre os over ikke er med.

Ligeledes ved vi fra forældre til børn på Dorotheaskolen, at de gerne ser frit valg på byens skoler samt betalt skolekørsel. Ej heller det er med.

SF stemte derfor imod høringsmaterialets udformning, da SF fandt det hvilede på et mangelfuldt grundlag i forhold til konsekvenserne for integrationsindsatsen ved en lukning af Dorotheaskolen.

Der var ikke taget stilling til hvad en ændret elevsammensætning vil betyde i forhold til forældres tilvalg og fravalg af Munkevængets skole.

Dagens Gossip