Læserbrev: Socialdemokraternes slingrekurs

Læserbrev af Tine Roos Nørgaard (C), medlem af Uddannelsesudvalget, Konservative; Mette Balsby (V), Medlem af Uddannelsesudvalget, Venstre, Tanya Buchreitz Jensen (V), Medlem af Uddannelsesudvalget, Venstre og Molle Lykke Nielsen, Formand for Uddannelsesudvalget, Dansk Folkeparti.

Socialdemokratiets slingrekurs i uddannelsesudvalget er svært, at holde styr på.

Først stiller næstformand Christian Haugk, et forslag om, at uddannelsesudvalget skal beslutte at prioritere de opsparede lockoutmidler, bruges til lejrskoler, efteruddannelse og IT investeringer. Helt uden kendskab til konsekvenserne af elevernes manglende undervisning. Samtidig var det vigtig for Haugk, at skabe usikkerhed om, lockout-midlerne nu skulle komme børnene til gode eller ej.

For medlemmerne fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti i udvalget, har hensigten hele tide været, at de opsparede midler skulle forblive ude på de enkelte skoler og prioriteres til undervisning.

Christian Haugks forslag, der blev stillet på mødet i Uddannelsesudvalget, den 8. april - kun én uge efter lockoutens start - blev da også nedstemt af 5 af udvalgets 6 partier.

På Uddannelsesudvalgets ekstraordinære møde, den 29. april, hvor det skal besluttes, hvad de opsparede 23,5 millioner skal bruges til inden for uddannelsesområdet. Her chokerede Christian Haugk ved, at stemme for forslaget om, at pengene skulle bruges til undervisning.

Nu havde vi i ugevis hørt på, at det eneste sagliggørende for socialdemokraterne var, at penge skulle bruges til lejrskoler, efteruddannelse og IT. Man skulle slet ikke tænke på elevernes undervisning. Men da der så skulle stemmes i udvalget, ja så slingrede Haugk alligevel efter flertallet. Er du forvirret og synes du at det virker useriøst, ja så er du ikke ene. Men heldigvis sejrede fornuften og hensynet til eleverne.

Dagens Gossip