Læserbrev: Vi skal have erhvervsuddannelserne frem

Læserbrev af Jack Gregersen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti, Sydjyllands storkreds, Katrinegade, 6000 Kolding.

Det er på tide at vi får styrket vores erhvervsrettede uddannelser. I dag ser man ned på erhvervsuddannelserne og det er en ting der skal laves om på, da vi skal være stolte over vores håndværkere.

I dag er det de teoretiske uddannelser som er de mest populære, hvilket vil føre til mangel på 37.000 faglærte i 2020.

Vi skal gøre det nemmere for unge mennesker og overskue hvad der er af erhvervsuddannelser samt erhvervsgymnasiale uddannelser. I dag er der 12 hovedindgange til erhvervsuddannelserne her under 109 uddannelser. hvilket tit har gjort at unge er skræmt væk og har søgt ind på det almene gymnasier for det er noget man kender.

Samtidig skal uddannelserne have et tæt samarbejde med erhvervslivet, så man kan rette uddannelserne ind til hvad der er behov for på markedet lige pt, og hvad der vil blive behov for i fremtiden så vi hele tiden følger udviklingen.

Samtidigt skal det forsat være mulighed for at fuldføre en erhvervsuddannelse i mesterlære sådan, som man kender det i ny mesterlære og i de målrette praktikorienterede forløb.

Der er gode uddannelsesmuligheder for unge som er skoletrætte eller som af den ene eller anden grund ikke lever op til adgangskravene til en ungdomsuddannelse. Der er unge som er bedst til at bruge hænderne og ikke er så stærke bogligt, så ville det være en perfekt mulighed for at få en uddannelse.

Dagens Gossip