Læserbrev: Vi skal være flere

Læserbrev af Christian Haugk, socialdemokraternes borgmesterkandidat, Vranderupvej 45, Kolding

.

Jo flere vi er, des mere kan vi. Kolding Kommune taber i disse år til nabokommunerne. Vi har mistet over 2.200 arbejdspladser de sidste tre år.

Tidligere tiders vækst i antallet af tilflyttere er i perioden 2010-2012 byttet ud med netto 139 borgere, der har valgt at flytte fra kommunen. Der er altså flere der i perioden flyttede fra end til kommunen.

Som socialdemokraternes borgmesterkandidat ser jeg med stor alvor på den stilstand. Afviklingstendensen er de sidste fire år blevet mere reglen end undtagelsen.

Problemet er, at vi gambler med den service borgerne med rette kan forvente. Man kan ikke spare sig til nye medborgere eller udvikling. Vi ser nu et budget for 2014-17 der skal spare ca. 300 millioner kroner, fordi der har manglet initiativer.

S har fået et forslag med i budgettet for 2014 der sikrer, at vi nu skaber mulighed for proaktivt, at opsøge alle de mennesker der arbejder i Kolding, men ikke bor her. Vi skal vide hvad der skal til for at de vil flytte til vores dejlige kommune - og vi skal fortælle om de mange gode tilbud vi har.

Med bl.a. den viden skal vi skrue på de håndtag der skaber forudsætningerne for, at Kolding Kommune igen bliver en vækst kommune.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip