Lakseroser med peberrodssalat, ristede asparges og salat

Når det er varmt, mindskes lysten til at stå over kødgryderne.

Her er en let og klassisk ret til en lun sommeraften - eller en forret til en større middag.

Til to personer skal du bruge:
100 gram laks (fire skiver)
5 spiseskefulde fløde
1,5 spiseskefulde citronsaft
1 spiseskefuld æbleeddike (eller anden god, lys eddike)
2-2,5 spiseskefulde revet peberrod
En kvart teske sukrin eller sukker 6 asparges
Fire cherrytomater
Fire blade hjerte- eller romainsalat eller lignende
Smør eller olie til stegning
Salt og peber
Dild til pynt

Sådan gør du:
Pisk fløden til den er stiv.

Kom revet peberrod, citronsaft og eddike i.

Smag til med sukrin eller sukker, salt og peber.

Sæt peberrodssalaten i køleskabet.

Skær aspargesene i stykker á cirka en halv centimeter.

Varm en pande op til middelhøj varme med lidt smør eller olie. Kom aspargesene på og lad dem riste i få minutter. Ryst panden jævnligt. De skal stadig have bid.

Sluk for varmen og krydr med salt og peber.

Arranger salat, asparges og et par cherrytomater på tallerkenerne.

Lav roser ud af lakseskiverne ved at folde den tykke ende kvart op mod den mere ujævne ende, og dernæst rulle skiven på tværs. Pynt eventuelt med dild.

Læg lidt af peberrodssalaten ved siden af og servér resten af den i en skål ved siden af.

Tilbehør kan eventuelt være et stykke ristet rugbrød eller franskbrød.

God appetit.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip

Dagens TV