Landbobank henter kunder i Nordsjælland

Banken har gennem landsdækkende annoncering fået den vækst, som den ønskede.

»Kundetilgangen fordeler sig mellem afdelingerne og vores nicheafdelinger med kunder fra hele landet. Men det er især nicheafdelingerne private banking og vindmøllefinansiering, der har hentet kunder,« siger han.

Ringkjøbing Landbobank er sammensat, så den er halvt regionalbank og halvt nichebank. Men på trods af den store fremgang i Nordsjælland er der ingen planer om at sende flere ansatte derover.

»De fleste kunder benytter sig jo af telefonen. Vi har et kontor i Holte med fire mand, hvor vi holder møder. Men de fleste har deres rådgiver i Ringkøbing, hvor vi har samlet ekspertisen. Vi har Danmarks laveste omkostningsprocent, og det smitter af på priserne. Hvis vi skulle sidde 25 mand yderligere i Nordsjællland, så ville vi importere det omkostningsniveau, der er derovre,« siger John Fisker.

Væksten blandt de kunder, der er på jagt efter afkast til deres penge, har sat sig spor i regnskabet for første kvartal. Mens bankens ind- og udlån ligger nogenlunde flat, så kan man spore en væsentlig stigning i de indtægter, der kommer fra især pleje af formuer. Gebyrer og provisioner fra handel med værdipapirer, formuepleje, garantistillelse m.m. er steget fra 45,3 til godt 50 mio. kr. i kvartalet i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Ringkjøbing Landbobank satser da også på at vokse videre ved egen - og nordsjællændernes - hjælp frem for at købe eller fusionere sig til det.

»Hvis nogen kommer og spørger, så tager vi da en snak. Men vi har planlagt at vokse organisk - ikke ved fusion. Og der har ikke været muligheder, der har passet til os,« siger John Fisker.

Når der har været muligheder for opkøb eller fusioner, har de ifølge John Fisker enten ikke matchet Ringkjøbing Landsbobanks forretning eller set for sorte ud rent forretningsmæssigt til, at den vestjyske bank ville binde an med det.

»Det er nok specielt i den midtjyske region, vi vil se på tingene. Men jeg kan ikke se noget i øjeblikket, og vi ringer ikke til folk,« siger han.

I årets første kvartal måtte bankens ledelsen se resultatet falde lidt fra 141 til 123 mio. kr. i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor. Det skyldes især et fald i indtjeningen på beholdningen af værdipapirer fra 27 til 6 mio. kr.

»Det skyldes nok, at beholdningsindtjeningen var ekseptionelt god sidste år på grund af de faldende renter og kursgevinster. Vi kan nok ikke regne med at tjene mere end 5-6 mio. kr. på beholdning,« siger John Fisker.

På den rene bankdrift går det stadig fremad for banken. Basisresultatet steg med to mio. kr. til 118 mio. kr. for kvartalet, og her kan et fald i nedskrivninger på udlån fra 24 til 21 mio. kr. ses som en af årsagerne.

»Hensættelserne vender snuden den rigtige vej,« siger John Fisker.

Især kan han glæde sig over, at landbrugene og især svineavlerne, som tidligere stod for 3 ud af 4 hensættelser i banken, nu har fået det bedre.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip