Landbrug & Fødevarer ærgrer sig over dårligt image

Skrevet af admin

17/02/2016

Dagens topnyheder

I stedet for fokus på vækst og bedre betingelser for landbruget, er regeringens kommende landbrugspakke kommet til at handle om mistro og influerede politikere.

Det er i høj grad på grund af manglende tillid til erhvervet, mener interesseforeningen Landbrug & Fødevarer. Og det ærgrer dem.

- Den seneste debat har igen gjort det tydeligt, at mange har en mistillid til landbruget. Det er synd og skam, for landbruget har igennem de sidste årtier taget ansvar for at minimere udledningen af alle mulige former for stoffer.

- Og det har vi gjort samtidig med, at vi har produceret flere fødevarer, siger direktør for Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

Hun mener, at landbruget er langt fremme i skoene, når det kommer til at producere fødevarer, uden at det går ud over miljøet.

- Men jeg tror desværre, at der er langt imellem, hvordan den almindelige landmand ser sig selv, og så hvordan befolkningen oplever det.

- Det giver os selvfølgelig den udfordring, at vi bliver nødt til at blive bedre til at fortælle folk, at vi faktisk passer på natur og miljø, samtidig med at vi sørger for produktion og arbejdspladser over hele landet, siger direktøren.

Landbrugspakken vil lade nogle landmænd gøde mere, hvilket udsætter miljøet for et større pres. Det er en del af såkaldt målrettet regulering, hvor reglerne er forskellige alt efter, hvor man er i landet.

- Den form for regulering er den rigtige vej at gå. Men det er desværre blevet italesat som om, at man nu gør op med alt det, der har været fornuftigt og ansvarligt i mange generationer.

- Det er klart, at når det bliver italesat sådan, så stopper folk op og rynker brynene. Men meldingen fra mig er, at vi stadigvæk vil passe på naturen og miljøet, siger Karen Hækkerup.

/ritzau/