Landbrug & Fødevarer: Bevar de økologiske 2020-mål

Det ærgrer Landbrug & Fødevarer, at regeringen dropper målsætningen om, at Danmarks økologiske landbrugsareal skal være fordoblet i 2020 i forhold til arealet i 2007.

Det sker samtidig er der en stigning i antallet af landmænd, der vil dyrke økologisk.

Administrerende direktør Karen Hækkerup mener, at det er vigtigt, at de økologiske mål bliver bevaret.

- Så længe der er stor interesse blandt landmænd for at omlægge, synes vi, det er ærgerligt ikke at have et ambitiøst mål. Målet sender et positivt signal til de landmænd, der overvejer omlægning, siger Karen Hækkerup og fortsætter:

- Målene har fungeret som et pejlemærke, så både erhvervet og forskellige politiske initiativer har trukket i samme retning. At have et ambitiøst mål for den økologiske produktion har været med til at drive økologien fremad og skabe økologisk vækst, siger hun i en pressemeddelelse.

Det er netavisen Altinget, som skriver, at miljø- og fødevareministeren, Eva Kjer Hansen (V), har droppet målsætningen. Det var ellers Venstre selv, der som regeringsparti i 2009 var med til af formulere det økologiske mål.

Siden de blev indført i 2012, har Landbrug & Fødevarer bakket op om målene, og Karen Hækkerup påpeger, at det i øjeblikket går rigtig godt for økologisk landbrug.

Der er også sket en stigning i antallet af landmænd, der vil dyrke økologisk landbrugsjord.

En ny opgørelse fra NaturErhvervstyrelsen viser, at 288 danske landmænd tilsammen har søgt om omlægningstilskud til at gøre 22.000 hektar landbrugsjord økologisk i år. Af dem er 124 landmænd nye økologer.

Det glæder Hans Erik Jørgensen, der er formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, og formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster.

- Vi ser lige nu en situation, hvor markedet efterspørger mere økologi, end vi kan producere i Danmark.

- Regeringen har en oplagt mulighed for at indfri sin gamle målsætning fra Grøn Vækst strategien 2009, og jeg synes, det er både ærgerligt og uambitiøst, hvis man ikke forfølger den mulighed, siger Per Kølster i en pressemeddelelse.

Der er i dag 176.323 hektar økologisk landbrugsjord. Det svarer til 6,7 procent af det samlede danske landbrugsareal.

/ritzau/

Dagens Gossip