Landbruget jubler over ny sprøjtemiddelaftale

Aftalen om en ny sprøjtemiddelstrategi, der skal sikre danskerne rent drikkevand, bliver taget godt imod af landbruget, der særligt glæder sig over det store fokus på resistensudviklingen.

Sådan lyder det fra erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, der varetager fælles interesser og opgaver for landmænd og fødevarevirksomheder.

- Det er godt, at strategien tager risikoen for resistens alvorligt. Det er ekstremt vigtigt, at pesticidstrategien ikke fører til nye problemer med resistens, siger Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Aftalen, der er blevet indgået af regeringen, Venstre, Konservative og Enhedslisten, vil blandt andet betyde, at resistensudviklingen blandt ukrudt og skadedyr skal undersøges nærmere.

Desuden skal det løbende følges, om den nye kurs vil føre til dårligere kår for mindre produktioner som for eksempel bærproduktionen, hvilket også falder i god jord hos Lars Hvidtfeldt.

Han er dog kritisk overfor det politiske mål om, at brugen af pesticider skal skrues ned med 40 procent over de næste tre år.

- Vi, der arbejder i den virkelige verden, ved, at man ikke fra et skrivebord i København kan bestemme, hvor meget ukrudt der kommer det ene år, eller hvilke svampe- eller insektangreb der vil komme, siger han.

Landbrug & Fødevarer ønsker derfor en løbende evaluering af, om 40 procent bliver ved med at være realistisk, eller om forudsætninger såsom klima, resistens og sygdomme har ændret sig

Sprøjtemiddelstrategien indeholder en lang række krav og initiativer over for dem, der bruger sprøjtemidler og kommer til at koste en kvart milliard.

Aftaleparterne er desuden blevet enige om at øge kontrollen ved grænsen og skærpe straffen for ulovlig import af sprøjtemidler.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip