Landbruget: Nye ambassader fremmer eksporten

Ambassader i vækstlandene vil få en stor betydning for den danske eksport, siger Landbrug og Fødevarer, efter at regeringen torsdag har offentliggjort sin plan for fremtidens udenrigstjeneste.

Især hilser foreningen nye ambassader i Afrika og Asien velkommen.

- Afrika og Asien er store vækstcentre - ikke mindst for fødevarevirksomhederne. Derfor er Landbrug & Fødevarer meget glade for, at der bliver opprioriteret i Asien og Afrika, siger direktør Susie Stærk Ekstrand i en pressemeddelelse.

- Danske eksportvirksomheder har brug for kompetente råd og vejledning fra fagpersoner. Derfor er udenrigstjenestens repræsentationer af vital betydning for, hvor stor succes danske virksomheder får på vækstmarkederne, mener hun.

Hovedpunkterne i reformen er, at Danmark åbner ambassader i Nigeria, Filippinerne, Colombia og Myanmar samt et handelskontor i Lagos i Nigeria.

Omvendt har regeringen valgt at lukke repræsentationer, særligt i Europa.

Således er ambassaderne i Cypern, Luxembourg, Schweiz, Slovenien, Slovakiet, Milano (handelskontor) og Libyen snart fortid.

- Der er fortaget nogle hårde prioriteringer, siger Susie Stærk Ekstrand og fortsætter:

- Men når jeg ser på resultatet, kan jeg kun være glad for de prioriteringer, der er fortaget både i forhold til ambassader og i forhold til styrkelsen af den fagpolitisk ekspertise på EU-repræsentationerne og på vækstmarkederne.

Direktøren forudser, at de nye ambassader kommer til at have en stor betydning for danske virksomheder og dansk eksport.

/ritzau/

Dagens Gossip