Landbruget: Udskældt vandmiljøplan skal i fokus

Nu er det tid til handling på alle de mange initiativer, som regeringen er barslet med på erhvervs-, handels- og miljøområdet gennem længere tid.

Særligt på miljøområdet ser erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer frem til, at den nye miljøminister, Kirsten Brosbøl (S), skal tage fat på en ny miljøregulering som anbefalet af Natur- og Landbrugskommissionen (NLK).

- Ved at indføre en mere intelligent miljøregulering i tråd med det NLK har foreslået, kan vi åbne for øget produktion af råvarer, uden at det vel at mærke påvirker miljøets tilstand.

- Det er potentielt en kæmpe vækstskaber i landbruget og i fødevaresektoren og vil kunne betyde øget eksport og beskæftigelse i samfundet, siger Martin Merrild, der er formand for Landbrug & Fødevarer.

Merrild håber ligeledes, at den nye miljøminister, der afløser SF'eren Ida Auken på posten, kan være en ny start for de stærkt problematiske vandplaner, hvor op imod 7000 landmænd, sommerhusejere og andre lodsejere har afgivet høringssvar. Samt ikke mindst sætte fokus på vækstplanen for erhvervet.

- Jeg håber, at regeringen vil være ivrig efter at forfølge den vigtige vækstdagsorden og gå efter at finde flertal for de initiativer, som kan understøtte privat beskæftigelse.

- Hvis vi skal gøre os helt fri af krisen, er det væsentligt, at der fortsat bliver skabt bedre rammevilkår for erhvervslivet, og at man kæmper for at udvikle det danske eksportpotentiale, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip