Landbrugseksport på vej mod rekord

Hvis det aktuelle væksttempo holder vil branchen i år øge eksporten med omkring 10 milliarder kroner til 158 milliarder kroner, hvilket er rekord.

»Lige nu tyder alt på, at sektorens eksport igen i år sætter rekord. Vores tal viser, at fødevareklyngens eksport i 1. kvartal voksede 7,5 procent, og ifølge de nyeste tal for udenrigshandlen er væksten fortsat på dette niveau i april og maj,« fortæller senioranalytiker Andreas Krabbe Enghoff, Landbrug & Fødevarer, L&F.

Der er ingen tegn på, at væksten i fødevareklyngens eksport vil klinge af den kommende tid.

»Den voksende middelklasse i Asien efterspørger stadig større mængder af sikre kvalitetsfødevarer. Det kan vi levere, så potentialet for fortsat vækst er meget stort,« siger Andreas Krabbe Enghoff til Jyllands-Posten.

Knap halvdelen af sektorens eksportvækst skyldes et boom i salget af minkskind til især Kina. Prisen på danske minkskind er på halvandet år steget næsten 50 procent, og samtidig er produktionen af mink – efter nogle års stilstand for alvor begyndt at vokse.

»Det står allerede nu klart, at eksporten af skind i år sætter rekord og formentlig bliver på omkring 14 milliarder kroner,« vurderer Torben Nielsen, der er administrerende direktør for Kopenhagen Fur. Dermed vokser værdien af minkeksporten med mere end 25 procent i år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip