Landbrugseksporten er større end nogensinde før

Det fremgår af nye opgørelser fra brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer, og her betegnes det nu som helt sikkert, at sektorens eksport for hele 2013 vil blive rekordstor og formentlig ende på omkring 160 milliarder kroner, skriver avisen. Opgørelsen omfatter alle fødevaretyper og landbrugsprodukter samt maskiner til landbrug og fødevareindustri.

Væksten skyldes især en række store danske fødevarevirksomheders øgede eksport til Asien, der trækker sektorens eksport op på det højeste niveau nogensinde.

»På tværs af næsten alle eksportmarkeder har vi set en stærk udvikling i første halvår. Den globale produktion har været svagt faldende, og samtidig er der fortsat en stærk efterspørgsel fra de store vækstmarkeder anført af Kina, Rusland og Mellemøsten,« fortæller koncerndirektør Jais Valeur fra Arla Foods, hvor eksporten til Kina i år forventes at blive fordoblet.

Han fortæller til Morgenavisen Jyllands-Posten, at væksten i efterspørgslen drives af den globale befolkningstilvækst samt af den økonomiske vækst, der får middelklassen i lande som Kina til at vokse hurtigt.

Målet for fødevareindustrien er at udnytte væksten i den globale middelklasse, som alene i Asien ventes at vokse fra 500 millioner mennesker i dag til 1,8 milliarder i 2020 og 3,2 milliarder i 2030.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip