Landdistrikter: Stå fast på udflytning uanset prisen

Skrevet af admin

22/01/2016

Dagens topnyheder

Selv om finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ikke kan give et konkret svar på, hvad udflytningen af 3900 statslige arbejdspladser vil koste, mener Landdistrikternes Fællesråd, at det er den rigtige beslutning at fortsætte udflytningerne.

Det fortæller Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

- Vi er meget godt tilfredse med, at man politisk står fast på beslutningen om at modarbejde skævvridningen af landet. Derfor er vi overbeviste om, at man også er klar til at afsætte de nødvendige ressourcer, siger Steffen Damsgaard.

Finansministeren var fredag i samråd for at kaste lys over økonomien i udflytningen af arbejdspladser til provinsen.

Enhedslistens ordfører for landdistrikter og øer, Henning Hyllested, frygter nemlig, at de 400 millioner, der er afsat på årets finanslov, ikke rækker til at dække udflytningsomkostningerne.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd er dog ikke så bekymret.

- Jeg har ikke hørt noget om, at 400 millioner kroner er det endelige beløb. Vi har helt klart en forventning om, at pengene sættes af, hvis der er behov for mere. Enten på finansloven for 2017 eller før, hvis der er behov for det, siger Steffen Damsgaard.

Han tror i øvrigt ikke, at flytningerne kun involverer udgifter.

- Der er ikke mange, der har fokus på, at udflytningerne også kan betyde en del besparelser. Det skyldes blandt andet, at arbejdspladsernes husleje er markant lavere end i hovedstaden.

- Vi skal bare huske, at udgifterne for udflytningen er en engangsomkostning, og de skaber fundament for vækst og udvikling i hele landet, mener Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

/ritzau/