Landdistrikterne kasserer Djøf-måling om udflytning

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd er sikker på, at lysten blandt statsansatte til at flytte med deres arbejdspladser til provinsen vil blive meget større, end den er i øjeblikket.

En måling fra fagforbundet Djøf viser, at kun en brøkdel ønsker at flytte til andre dele af landet.

- Umiddelbart kan jeg ikke konkludere noget på den her måling. Den kommer alt for tidligt og få dage efter beslutningen om at flytte 3900 statslige arbejdspladser ud.

- Mange havde ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, at det kunne komme på tale, og de er derfor i en form for chok, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, til Ritzau.

Ifølge målingen fra Djøf er kun tre procent af medarbejderne på de arbejdspladser, som skal flyttes til provinsen, interesseret i at skifte bopæl og rykke med.

En lidt større andel af de 558 adspurgte vil pendle til deres arbejdsplads, mens over halvdelen vil kigge sig om efter et andet job.

Men det vil ændre sig, mener Steffen Damsgaard.

- Jeg kan faktisk ikke bruge de her tal til noget. Det interessante er nu, at der kommer en god proces, hvor medarbejderne kommer ud til den del af landet, hvor deres arbejdsplads skal placeres og ser hvilke faciliteter, der er i den kommune, som skal danne rammen om deres fremtidige arbejdsliv.

Han nævner kendskab til naturværdier, børneinstitutioner, skoler og fritidsaktiviteter samt ikke mindst muligheden for at bosætte sig væsentligt billigere end i hovedstadsområdet som vigtige elementer i den proces.

Jobmulighederne for ægtefæller skal også undersøges, før det giver mening at lave en måling.

- Så har man først et helhedsbillede og kan tage en beslutning. Og så kunne det være interessant at se en måling om, hvor mange der ville blive i hovedstaden, siger Steffen Damsgaard.

/ritzau/

Dagens Gossip