Landdistrikterne ser gerne lastbilerne væk fra landevejene

Store, tunge lastbiler skal helst blive på motorvejene og ikke køre rundt på de små landeveje.

Det mener Landdistrikternes Fællesråd, som derfor synes, at det er en god idé at få bulldozere til at rydde motorvejene efter uheld. For det vil nemlig være med til at hindre lastbilerne på landevejene.

- Det er vigtigt, at vi har vores motorvejsnet, så trafikken kommer hurtigt frem og ikke belaster de små veje og landsbyerne, siger næstformand Karsten Gram.

Forslaget med bulldozere kommer fra Dansk Industri (DI) i Jyllands-Posten. DI mener, at det kunne afhjælpe det trafikale kaos, der ofte er på motorvejene grundet uheld.

Det betyder, at stadig flere vognmænd og lastbilchauffører opgiver at køre på motorvejene på grund af bilkøerne og i stedet trækker ud på de mindre veje.

Problemerne er særligt store på den østjyske motorvej E45. Flere vognmænd fortæller til Jyllands-Posten, at de har bedt deres chauffører undgå motorvejen i myldretiden, fordi risikoen for at blive fanget i en kø er for stor.

Og selv om det er en tendens, som de ikke kan genkende hos transport- og logistikfirmaet DSV, kender de udmærket problematikken hos Landdistrikternes Fællesråd.

- Vi hører fra vores medlemmer, at det er et problem, at den tunge trafik kommer ind igennem landsbyerne.

- Vi har et godt og veludbygget motorvejsnetværk. Vi skal lære af vores naboer – tyskerne – hvordan vi hurtigt rydder motorvejene. Og skal vi have transportbranchen med i beslutningen om, at det er en god idé, siger Karsten Gram.

Forenede Danske Motorejere (FDM) støtter forslaget og både Socialdemokraterne, Venstre og transportminister Hans Christian Schmidt (V) erklærer sig villige til at se nærmere på det.

Danmark vil kunne hente erfaringer fra Singapore, som ifølge DI straks bulldozer køretøjer ud til siden, ligesom man i Tyskland, Sverige og Holland gør noget tilsvarende.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip