Landets genbrugsbutikker kan prale af stigende overskud

Kunderne vælter ind i genbrugsbutikker over hele landet.

Og det kan ses på regnskaberne hos de store hjælpeorganisationer Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Danmission, Kirkens Korshær og Blå Kors, skriver Avisen.dk.

Røde Kors melder om en stigning i omsætningen på 10 procent fra 2014 til 2015. Sidste år var overskuddet i organisationens 235 genbrugsbutikker rundt om i Danmark på godt 57 millioner kroner.

Chef for genbrug i Røde Kors Tina Donnerborg forklarer boomet i omsætningen med, at både unge og gamle, rige og fattige i dag handler i genbrugsbutikker.

- Kundesammensætningen i Røde Kors-butikkerne ligner sammensætningen af danskere. Tendensen herhjemme er jo, at genbrug er helt okay. Det er hipt at gå i genbrugstøj og pifte garderoben op med et scoop. Det passer ind i, at vi er blevet mere individualiserede, siger hun til Avisen.dk.

Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker fik et overskud på 24,6 millioner sidste år, hvilket er en fremgang på to en halv million kroner sammenlignet med 2014.

Danmission fik en fortjeneste på godt 27 millioner kroner sidste år, mens Kirkens Korshær fik cirka 75 millioner kroner i overskud fra deres genbrugsbutikker.

Med mere end 10 millioner kroner i overskud oplevede også Blå Kors rekordoverskud i 2015.

Det er dog ikke kun hippe mennesker, der gør kup i genbrugsbutikkerne. Også flygtninge og indvandrere køber i stigende grad tøj og andre fornødenheder i forretningerne, fortæller Torben Holm, leder af genbrug i Danmission.

- En stor andel af kunderne i Danmissions genbrugsbutikker i de store byer er helt afgjort folk på overførselsindkomster, som ikke har for meget at rutte med i hverdagen. Vi oplever flygtninge og indvandrere, der kommer for at få tøj på kroppen, fordi de ikke har råd til at gå andre steder hen, siger han til Avisen.dk.

Samme melding lyder fra chefen for Kirkens Korshær, Helle Christiansen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip