Landets kommuner satser stort på energirenovering

Således svarer 97 procent af kommunerne »stigende« eller »stærkt stigende«, når de skal betegne udviklingen for energirenovering i kommunen inden for de seneste fem år. Det skriver Momentum, der står bag undersøgelsen.

Det er positivt, når en så markant andel af kommunerne har igangsat energirenovering af kommunale bygninger, understreger Katherine Richardson, tidligere formand for Klimakommissionen.

»Undersøgelsen viser, at energirenovering er et område, der er opmærksomhed på i kommunerne, og det er afgørende positivt. Jeg vidste godt, at mange kommuner gør et stort stykke arbejde på det her område, men at det er så mange, som jeres undersøgelse viser, overrasker mig positivt,« siger Katherine Richardson til Momentum.

Blandt de kommunale teknik- og miljøchefer lyder det ligeledes, at næsten alle kommuner har optrappet arbejdet med energirenovering siden 2007,

Klimakommissionen, som blev nedsat af den tidligere regering, opfordrede i 2010 til en mere koordineret indsats for energirenovering i landets kommune. Og der er stadig tiltag, som kommunerne kan tage i brug, påpeger den tidligere formand.

»Klimakommissionen pegede i sin tid på mange forskellige knapper, man kan trykke på i forhold til at udbrede energirenoverings-projekter. Den nuværende regering er også god til at trykke på de fleste af dem, men der kunne godt gøres mere i forhold til at udvikle mere langsigtede, tværkommunale strategier. Kommunerne har uden tvivl meget at vinde ved at sammenligne deres arbejder og lære af hinanden,« siger Katherine Richardson.

BNB

Dagens Gossip