Landin er tilfreds trods titelløs sæson i Kiel

Det var ikke mindst ambitionen om at vinde titler, der sidste sommer fik landsholdsmålmand Niklas Landin til at skifte til mesterklubben Kiel efter tre år i Rhein-Neckar Löwen.

Men efter at have vundet ti mesterskaber på 11 sæsoner måtte Kiel notere sig en sæson helt uden trofæer. Skader er dog en del af forklaringen på, at nordtyskerne måtte nøjes med en tredjeplads i ligaen.

- Det er klart, at når man spiller i Kiel, så er det kun titler, der tæller. Uanset skader, siger Niklas Landin.

Spørgsmål: Er det et antiklimaks at skifte til Kiel og ikke vinde en eneste titel?

- Ikke når man ser på, hvad vi har haft af skader og problemer i løbet af sæsonen. Vi har været med, hvor det har været sjovt. Også selv om René Toft og Patrick Wiencek, som styrer midterforsvaret, har været ude i stort set hele sæsonen.

- Alligevel har vi været i Champions Leagues Final 4 og med i kampen om mesterskabet indtil tre-fire runder før tid i Bundesligaen. Med de muligheder, vi havde, synes jeg, vi har gjort det godt, siger Landin.

Han er også tilfreds med sin egen præstation i målet, hvor det er blevet megen spilletid.

- For mit eget vedkommende synes jeg, det har været rigtigt fornuftigt. Det var en rigtig god sæson med mange fede momenter, men det er ærgerligt, at vi ikke fik en titel eller to, siger Landin.

Han og landsholdet er i disse dage samlet på Fyn, hvor Danmark søndag spiller VM-kvalifikationskamp hjemme mod Østrig.

På onsdag er der returkamp i Wien, inden næsten tre ugers ferie venter, før OL-forberedelserne skydes i gang.

- For mit eget vedkommende er kroppen slidt nu efter en lang sæson, hvor jeg har spillet stort set hver gang. Men OL er det ypperste i vores sport, så det skal man nok finde kræfter til, forsikrer Landin.

/ritzau/

Dagens Gossip