Landin og Hansen starter inde: Tempo og disciplin skal sikre EM-guld

Slut med at spare spillere, slut med at gemme kræfter. Nu gælder det finalen ved EM i herrehåndbold, og Danmark åbner ballet med kanonerne på banen.

Således har landstræner Ulrik Wilbek og assistenten Klavs Bruun Jørgensen besluttet at åbne finalen med Niklas Landin i målet, Anders Eggert og Hans Lindberg på fløjene.

Superstjernen Mikkel Hansen skal bombe Danmark i gang som venstreback, Kasper Søndergaard er foretrukket som højreback, mens René Toft Hansen er streg. Playmaker Mads Mensah Larsen skal binde angrebspillet sammen.

Når Danmark forsvarer, er det med Klaus Thomsen på banen i stedet for Kasper Søndergaard.

Opskriften på sejr er tempo og disciplin.

- Taktisk har vi stor fokus på disciplin og tempo. De har spillet med få spillere, og vi skal sørge for at få lagt et stort tryk og derved slide på dem, siger assistenttræner Klavs Bruun Jørgensen godt en time før kampstart klokken 17.30.

- Udover at trykke på i kontrafasen skal vi i det etablerede angrebsspil spille med stor disciplin og tålmodighed. Gerne med syv-otte afleveringer. Hvis vi gør de ting, vi er gode til, er vi sikre på, at vi kommer til store chancer, siger han.

Boxen i Herning er allerede et rødt og hvidt inferno af glade håndboldtilskuere, der varmer op til finalen med bronzekampen mellem Spanien og Kroatien.

Finalen begynder 17.30.

/ritzau/

Dagens Gossip