Landmænd: Aftale tager hensyn til både natur og landbrug

Skrevet af admin

20/05/2016

Mest læste i dag

De danske landmænd kan være meget tilfredse med den naturpakke, som partierne i blå blok er blevet enige om.

For indholdet i Naturpakken tager hensyn til både landbrug og natur, lyder det fra interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer.

- Vi vil gerne rose aftaleparterne for at sætte fokus på den helt nødvendige balance mellem natur og anden arealanvendelse, siger viceformanden i Landbrug & Fødevarer, Lone Andersen, om Naturpakken, som er præsenteret fredag morgen.

- Vi bakker op om de mange gode tiltag i pakken. Det er med til at sikre både natur og biodiversitet, og samtidig ser man også landmandens rolle som naturforvalter, siger hun.

Lone Andersen fremhæver, at partierne vil sørge for, at der bliver mindre bureaukrati i naturlovgivningen.

Med Naturpakken er der afsat 50 millioner kroner til at udvide den planlagte frivillige efterafgrødeordning, der var en del af aftalen om Fødevare- og landbrugspakken fra december 2015.

Det skal mindske kvælstofudledningen med 630 ton.

Ordningen er frivillig ligesom flere andre tiltag i pakken, og det glæder Landbrug & Fødevarers administrerende direktør, Karen Hækkerup.

- Vi forventer, at mange landmænd vil benytte sig af denne mulighed. Tre ud af fire landmænd vil ifølge vores undersøgelse gerne udlægge ekstra efterafgrøder, siger Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig over, at mange af pakkens elementer tager udgangspunkt i landmændenes vilje til at gøre en indsats for naturen. For landmændene vil gerne beskytte naturen, siger Karen Hækkerup.

Naturpakken har initiativer for samlet 363,5 millioner kroner over fire år. Pengene skal blandt andet bruges på at stoppe faldet i såkaldt biodiversitet i de danske skove ved at udlægge mere statsskov.

/ritzau/