Landmænd spreder fortsat møg i Jyske Banks regnskab

Skrevet af admin

28/04/2016

Mest læste i dag

Mens langt de fleste kunder i Jyske Bank betaler af på deres lån efter bogen, så går det værre med mælkebønderne og svineavlerne.

Jyske Bank må nedskrive 228 millioner kroner alene på udlån til landbruget i første kvartal, oplyser banken i sit regnskab.

- Nedskrivningerne i 1. kvartal 2016 er påvirket af modsatrettede forhold. Generelt oplever både erhvervs- og privatkunder en bedring, mens situationen for mange landbrugskunder fortsat forværres, lyder det i regnskabet.

- På landbrugsengagementer er der således konstateret tab og et fortsat behov for at foretage såvel betydelige individuelle nedskrivninger som supplerende reservationer ud fra ledelsesmæssige skøn.

Ved udgangen af første kvartal 2016 udgør den samlede nedskrivningsprocent på udlån og garantier for mælkeproducenter 46 procent og for svineavlere 37 procent.

Alligevel ser Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, flere tab på landbrugskunder i banken forude.

- Jeg tror desværre, at der fortsat vil være nedskrivninger der. Og jeg kan sagtens frygte, at mælkepriserne falder yderligere i den kommende tid, siger Anders Dam og forklarer:

- Bortfaldet af mælkekvoter har givet et kolossalt overudbud. Jeg tror ikke, at almindelige mælkeproducenter overhovedet kan tjene penge. Skal priserne længere ned, så vil flere knække og nedskrivninger stige, siger Anders Dam til Ritzau Finans.

Hvis landbruget ikke tælles med i regnskabet, ville de driftsmæssige nedskrivninger på udlån have betydet en positiv tilbageførsel på 56 millioner kroner, oplyser banken.

/ritzau/