Landsbyens ældre beordrede gruppevoldtægt af 20-årig

Indisk politi har torsdag anholdt mindst 12 mænd i en angivelig gruppevoldtægt i det østlige Indien. Ifølge politiet skete gruppevoldtægten efter ordre fra lokalrådet i kvindens landsby, der består af byens ældre.

Kvinden på 20 år blev udsat for det seksuelle overfald i mandags i Birbham-distriktet, der ligger i delstaten Vestbengalen. Ifølge politiet havde kvinden et forhold til en mand fra et andet lokalsamfund.

Ud over de 12 mænd er lederen af landsbyens lokalråd blevet anholdt.

Kvinden, der nu er indlagt på hospitalet, siger til journalister, at hendes familie ikke var i stand til at betale en bøde på, hvad der svarer til omkring 2200 danske kroner. Bøden var udstedt af landsbyens lokalråd, da man fik kendskab til kvindens forhold til den fremmede mand.

- Kvinden og hendes ven blev bundet fast til to træer og idømt hver en bøde på 25.000 rupier (cirka 2200 danske kroner, red.) for affæren, siger vicepolitikommissær Prasanta Chowdhury.

Voldtægten er den seneste i en lang række opsigtsvækkende gruppevoldtægter i Indien. I sidste uge blev en 51-årig dansk kvinde udsat for en gruppevoldtægt i den indiske hovedstad New Delhi.

I sidste måned markerede mange indere et-året for en makaber gruppevoldtægt af en 23-årig kvinde i en bus i New Delhi i december 2012. Kvinden døde senere af sine kvæstelser.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip