Landsdækkende app skal hjælpe danskerne med akuthjælp

Falder sønnen ned fra et træ, eller ryger en del af fingeren, mens du snitter salat, så vil det fremover være muligt at se på mobilen, hvor du hurtigst og bedst kan få hjælp.

 

Danske Regioner lancerer nemlig en ny gratis app, som blandt andet viser den nærmeste akutmodtagelse eller skadestue, hvor der findes et apotek og nummeret til lægevagten, uanset hvor i landet du befinder dig.

 

»Akuthjælp-app’en er en rigtig god idé, der gør mange informationer meget let tilgængelige. Vi håber på, at app’en kan hjælpe borgerne til, uanset hvor de er, at få den rigtige hjælp hurtigt og nemt,« siger Carl Holst, næstformand for Danske Regioner, i en pressemeddelelse.

Det nye påfund på landsplan er en videreudvikling af den akut-app, som danskerne i Region Syddanmark har kunnet benytte sig af, og som flere end 100.000 syddanskere har hentet til deres smartphone. Næstformanden i Danske glæder sig over, at det er lykkes at videreudvikle idéen.

»Vi har i regionerne en forpligtelse til hele tiden at forbedre os og skabe bedre løsninger for borgerne, og det gør vi bedst, når vi deler vores viden. Det er derfor en fornøjelse at se, hvordan en idé fra et hjørne af landet nu har bredt sig til en national løsning,« siger Carl Holst.

I Syddanmark har det vist sig, at app’en er årsag til, at ventetiderne på skadestuer og skadeklinikker i regionen har taget et dyk, fordi borgerne har mulighed for at se, hvor længe de skal vente på de enkelte skadestuer. På den måde kan man med fordel vælge et andet sted med korte ventetid, selv om det ligger længere væk.

Inden app’en blev lanceret for syddanskerne, måtte de gennemsnitligt vente over en time i perioder i 2011, mens de seneste tal fra marts i år viser, at ventetiden i gennemsnit nu ligger på 40 minutter.

Langt de fleste borgere i hele landet med en smartphone kan nu benytte app’en, da den er udviklet til både Android og iPhone.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip