Landsholdet drillede Eriksen med scoringspause

Han er blevet drillet med det i et stykke tid. De manglende scoringer. To mål i 34 landskampe inden kampen mod Georgien i aftes er heller mange for Christian Eriksen. Det ved han også godt selv, men hans sejrsmål mod georgierne var af en slags, så kritikken for en tid må forstumme.

De andre på holdet har jo drillet mig lidt med, at jeg ikke laver nok mål på landsholdet, men så må dette mål jo tælle for tre, smilede Christian Eriksen efter kampen.

- Jeg har fået en del kommentarer med, at nu må det være på tide at score et mål. Det har halvdelen af holdet sagt. Det har jeg også selv været klar over, og jeg har haft masser af chancer til at score på frispark før. Derfor er jeg også naturligvis glad for målet, sagde Eriksen om sit smukke frisparksmål.

Sådan skal et frispark sparkes Det var to minutter før tid, at Danmark ved stillingen 1-1 fik tilkendt et frispark foran modstanderens felt. Christian Eriksen stod ved bolden, men lige inden, han sendte læderet op i krydset, henvendte Andreas Cornelius sig til ham.

- Cornelius spurgte, om jeg ville sparke den ind? Jeg tror, det mere var en hentydning til, at han selv ville sparke, men det fik han ikke lov til, sagde Eriksen og fortæller selv om scoringen.

- Jeg sparker bolden over muren og op i hjørnet. Man kan mærke, om det bliver godt, når man rammer bolden. Især når den ryger over muren, ved man, at det bliver godt. Det kunne ikke have været mere perfekt – også med tanke på tidspunktet. Det er bare sådan, et frispark skal sparkes.

Eriksen var jublende glad over scoringen:

- Men jeg holder det indvendigt. Der var da helt sikkert noget, der rykkede i mig, da jeg scorede, netop fordi det var et frisparksmål. Målet i sig selv var ikke en forløsning. Forløsningen for mit vedkommende var at score på frispark. Det har jeg ventet længe på – også nede i Ajax, sagde han og fortsatte:

- Jeg har trænet utroligt meget frispark i Ajax. Et par gange om ugen har jeg og vores anfører (Siem de Jong, red.) specifikt trænet frispark. Til træning er de pebet ind i mål, og det har de også gjort her til landsholdstræning. Og endelig går de også ind i en kamp:

Eriksen var ikke i tvivl om, at det var hans bedste mål på landsholdet:

- Men der er heller ikke så mange at tage af, skyndte han sig at tilføje.

Var det et nyt våben, vi har fået på landsholdet? - Ja, det ser man i dag, at det godt kan være. Men måske kom det seks dage for tidligt, eller også var det en advarsel til Armenien. Hvis der er frispark ude foran feltet på tirsdag, scorer du så igen?

- Så kan Armenien godt være bange, ja, sagde han.

Ud over Eriksens klassefrispark var der ikke meget at juble over i Aalborg. Det erkender Eriksen.

- Det var ikke vores bedste kamp, det var meget frem og tilbage, Vi mangler at kunne skabe den sidste chance. Vi har et par stykker i første halvleg, men det lykkedes aldrig helt. Det, vi kan tage med, til på tirsdag er den selvtillid, vi viser mod slutningen af anden halvleg. Vi viser, at vi kan komme tilbage, hvis vi skulle komme bagud.

Dagens Gossip