A-landsholdet er Højbjergs klare førsteprioritet

Landsholdsspilleren Pierre-Emile Højbjerg blev mandag udtaget til sommerens U21-slutrunde, hvor Danmark spiller første kamp blot fire dage efter, at det danske A-landshold spiller en vigtig EM-kvalifikationskamp mod Serbien i Telia Parken.

Højbjerg slår dog fast, at kampe på A-landsholdet er hans førsteprioritet.

- Jess Thorup (U21-landstræner, red.) var nede for at besøge mig i Augsburg i april. Det var positivt, og vi blev enige om, at jeg skulle være med til U21-slutrunden, men at jeg selvfølgelig havde to vigtige A-landskampe først.

- A-landskampene er en klar førsteprioritet, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Inden EM-kvalifikationskampen 13. juni mod Serbien, spiller A-landsholdet testkamp mod Montenegro 8. juni i Viborg.

Allerede i december fortalte Pierre-Emile Højbjerg til Jess Thorup, at han var meget interesseret i at være med til U21-slutrunden, men gennem foråret har det været uklart, hvor vidt det ønske blev til virkelighed.

- Det hele er faldet helt naturligt. Jeg har været en del af kvalifikationen, og jeg vil gerne være med til slutrunden.

- Jeg er ung, og det er en rigtig god erfaring at få med en slutrunde. Jeg kan bygge på i forhold til min udvikling, så det er meget positivt at skulle med, siger Højbjerg.

Siden udlejningen fra Bayern München til Augsburg i januars transfervindue har den 19-årige dansker kun misset en enkelt kamp. Han frygter dog ikke at blive slidt ned af en slutrunde efter den sæson med hidtil mest spilletid i seniorkarrieren.

- Det må vi tage, som det kommer. Jeg får de to eller tre ugers ferie, jeg skal have, og så må jeg starte op igen. Nede i Tyskland har de heller ikke sagt så meget ud over held og lykke, og at de glæder sig til at se mig spille ved U21-EM, siger Pierre-Emile Højbjerg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip