Landsholdet falder helt sammen og taber til Bosnien

03/06/2016
Det danske fodboldlandshold faldt helt sammen i åbningskampen mod Bosnien ved Kirin Cup i Japan.Det endte med et nederlag på 5-6 efter et dansk kollaps i de sidste 45 minutter, hvor bosnierne fik tvunget kampen ud i en straffesparkskonkurrence.Simon Kjær og Viktor Fischer bragte Danmark i front med 2-0, men to bosniske scoringer efter pausen sendte opgøret ud i en konkurrence fra straffesparkspletten.Her var Bosnien bedst, selv om målmand Kasper Schmeichel gav Danmark et godt afsæt med en redning. Afbrændere fra Jannik Vestergaard og Andreas Christensen kom til at koste en plads i finalen.Nederlaget må give landstræner Åge Hareide en del panderynker efter en ellers udmærket indledning.Det var tæt på et tidligt føringsmål på et hovedstød fra Morten "Duncan" Rasmussen og et skud fra Thomas Delaney, men bosnierne slap med skrækken i en god dansk indledning.Kampen fandt herefter ind i et statisk leje, hvor bolden blev flyttet meget på tværs, og ingen spillere for alvor tog de løb, der kunne åbne modstanderholdets defensiv.Dødvandet blev brudt midtvejs i første halvleg, da Simon Kjær gjorde det til 1-0 med sit tredje mål i landsholdstrøjen.Midterforsvareren var trukket med frem på et hjørnespark og stod klar til at sparke returbolden i mål, efter at Christian Eriksens skudforsøg fra kanten af straffesparksfeltet blev blokeret.De få tusinde tilskuere på det enorme Toyota Stadium i Nagoya fik nu lidt mere underholdning for entrébilletten, da bosnierne frem mod pausen gav danskerne lidt mere plads at løbe på.Det udmøntede sig i flere gode danske muligheder, inden Viktor Fischer fik øget til 2-0 fem minutter før pausen.Endnu en gang kom scoringen, efter at bosnierne havde sendt en returbold lige hen i fødderne på en helt fri dansker. Denne gang lagde venstrekanten Riza Durmisi bolden ind over, hvor Morten "Duncan" Rasmussen lagde pres på målmanden, og lidt tilfældigt trillede bolden lige hen til Fischer, der nemt kunne score."Duncan" var lidt for langsom i optrækket, da han kort efter fik chancen for at øge til 3-0. Christian Eriksen lagde bolden perfekt til den store angriber, der dog blev overhalet af to bosniske forsvarere.Anden halvleg blev en skarp kontrast til den opmuntrende afslutning på første halvleg.Bosnierne satte sig tungt på spillet, efter at Morten "Duncan" Rasmussen i det første angreb igen kom til at se lidt kluntet ud, da han fik en friløber, men slet ikke kom til en afslutning.I stedet fik Bosnien reduceret til 1-2 ved den høje angriber Milan Djuric, som Simon Kjær ikke fik generet nok i en hovedstødsduel.Djuric havde tidligere i kampen gjort sig uheldigt bemærket, da han sendte albuen ind i ansigtet på Jannik Vestergaard, så han måtte forlade banen i fem minutter for at få en bandage rundt om hovedet.Åge Hareides nye forsvarskonstellation med tre i midten og to wingbacks kom nu for alvor til at stå sin prøve, og det kommer sandsynligvis til at tage en del tid, før Danmarks defensiv formår at lukke tæt.Modstanderne sværmede i perioder omkring det danske mål, hvor der flere gange var misforståelser mellem de danske spillere.Seks minutter før slutfløjt slap Bosnien igennem i Henrik Dalsgaards højreside. Bolden blev slået skarpt ind til Milan Djuric, der med sin anden scoring i opgøret gjorde det til 2-2.Senere fredag skal værtsnationen, Japan, spille mod Bulgarien. Danmark spiller tirsdag mod taberen af den kamp.

Det danske fodboldlandshold faldt helt sammen i åbningskampen mod Bosnien ved Kirin Cup i Japan.

Det endte med et nederlag på 5-6 efter et dansk kollaps i de sidste 45 minutter, hvor bosnierne fik tvunget kampen ud i en straffesparkskonkurrence.

Simon Kjær og Viktor Fischer bragte Danmark i front med 2-0, men to bosniske scoringer efter pausen sendte opgøret ud i en konkurrence fra straffesparkspletten.

Her var Bosnien bedst, selv om målmand Kasper Schmeichel gav Danmark et godt afsæt med en redning. Afbrændere fra Jannik Vestergaard og Andreas Christensen kom til at koste en plads i finalen.

Nederlaget må give landstræner Åge Hareide en del panderynker efter en ellers udmærket indledning.

Det var tæt på et tidligt føringsmål på et hovedstød fra Morten "Duncan" Rasmussen og et skud fra Thomas Delaney, men bosnierne slap med skrækken i en god dansk indledning.

Kampen fandt herefter ind i et statisk leje, hvor bolden blev flyttet meget på tværs, og ingen spillere for alvor tog de løb, der kunne åbne modstanderholdets defensiv.

Dødvandet blev brudt midtvejs i første halvleg, da Simon Kjær gjorde det til 1-0 med sit tredje mål i landsholdstrøjen.

Midterforsvareren var trukket med frem på et hjørnespark og stod klar til at sparke returbolden i mål, efter at Christian Eriksens skudforsøg fra kanten af straffesparksfeltet blev blokeret.

De få tusinde tilskuere på det enorme Toyota Stadium i Nagoya fik nu lidt mere underholdning for entrébilletten, da bosnierne frem mod pausen gav danskerne lidt mere plads at løbe på.

Det udmøntede sig i flere gode danske muligheder, inden Viktor Fischer fik øget til 2-0 fem minutter før pausen.

Endnu en gang kom scoringen, efter at bosnierne havde sendt en returbold lige hen i fødderne på en helt fri dansker. Denne gang lagde venstrekanten Riza Durmisi bolden ind over, hvor Morten "Duncan" Rasmussen lagde pres på målmanden, og lidt tilfældigt trillede bolden lige hen til Fischer, der nemt kunne score.

"Duncan" var lidt for langsom i optrækket, da han kort efter fik chancen for at øge til 3-0. Christian Eriksen lagde bolden perfekt til den store angriber, der dog blev overhalet af to bosniske forsvarere.

Anden halvleg blev en skarp kontrast til den opmuntrende afslutning på første halvleg.

Bosnierne satte sig tungt på spillet, efter at Morten "Duncan" Rasmussen i det første angreb igen kom til at se lidt kluntet ud, da han fik en friløber, men slet ikke kom til en afslutning.

I stedet fik Bosnien reduceret til 1-2 ved den høje angriber Milan Djuric, som Simon Kjær ikke fik generet nok i en hovedstødsduel.

Djuric havde tidligere i kampen gjort sig uheldigt bemærket, da han sendte albuen ind i ansigtet på Jannik Vestergaard, så han måtte forlade banen i fem minutter for at få en bandage rundt om hovedet.

Åge Hareides nye forsvarskonstellation med tre i midten og to wingbacks kom nu for alvor til at stå sin prøve, og det kommer sandsynligvis til at tage en del tid, før Danmarks defensiv formår at lukke tæt.

Modstanderne sværmede i perioder omkring det danske mål, hvor der flere gange var misforståelser mellem de danske spillere.

Seks minutter før slutfløjt slap Bosnien igennem i Henrik Dalsgaards højreside. Bolden blev slået skarpt ind til Milan Djuric, der med sin anden scoring i opgøret gjorde det til 2-2.

Senere fredag skal værtsnationen, Japan, spille mod Bulgarien. Danmark spiller tirsdag mod taberen af den kamp.