Landsholdet kigger mod OL: Må lægge VM-skuffelse bag os

Midt i skuffelsen over 30-31-nederlaget til Rumænien i VM-kvartfinalen skal det danske kvindelandshold i håndbold hurtigt kigge fremad.

Allerede fredag venter Montenegro i en placeringskamp, der har stor indflydelse på kvalifikationen til næste års OL i Rio de Janeiro.

- Vi skal ovenpå. Det handler om OL-kvalifikation, og det er det eneste, der skal være i hovedet på os torsdag, siger venstrefløjen Ann Grete Nørgaard.

- Vi skal have lov til at være skuffede nu (efter nederlaget til Rumænien, red.). Hvis ikke man er det, så skal man ikke være med på det her niveau.

- Vi deltager jo ikke for at blive nummer fem, men for at få metal. Det får vi ikke i år, og det er vi eddermame skuffede over, siger hun.

Højrefløjen Trine Østergaard har det på samme måde.

- Jeg er utrolig ked af det og skuffet. Alt negativt hober sig op i mig lige nu.

- Lige nu er det svært at tænke på andet, end at man er ked af det og skuffet. Men vi skal jo rejse os. Hvis vi skal spille en god kamp mod Montenegro, så skal vi videre, siger hun.

Danmarks topscorer med seks mål mod Rumænien, Line Jørgensen, regner ikke med at få megen søvn natten til torsdag efter dramaet mod Rumænien.

- Det er svært at beskrive, hvordan man har det lige nu. Man er sindssygt skuffet og ked af det, fordi det er så fedt at spille i den hal.

- Lige nu skal vi have lov til at være skuffede. Jeg ved ikke, hvor meget vi får sovet i nat, hvis vi overhovedet får sovet. Når man har tabt en VM-kvartfinale, så lægger man sig ikke bare ned på puden og sover.

- Vi skal bearbejde det torsdag, for vi skal komme ovenpå til de vigtige kampe, der venter, siger Line Jørgensen.

De kommende placeringskampe om 5.- til 8.-pladsen er ikke uden betydning, fordi danskerne mister pladsen i OL-kvalifikationen, hvis de slutter VM som nummer otte, og Norge samtidig bliver verdensmester.

Hvis Danmark selv skal afgøre tingene, skal holdet enten vinde over Montenegro fredag eftermiddag eller den sidste kamp mod enten Frankrig eller Rusland på søndag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip