Landsholdsafbud på vej fra Mikkel Hansen

Op til VM i Spanien i januar havde Mikkel Hansen problemer med sit knæ, der egentlig burde opereres for at blive helt godt igen. Der er dog hele tiden kommet vigtige kampe i vejen for beslutningen om at lægge sig under kniven.

Først var det nøgleopgør i den franske liga med Paris St. Germain. Så var det VM-slutrunden i Spanien på det danske landshold. Derefter kampen om det franske mesterskab, der blev sikret i sidste uge. Og nu jagten på den franske pokaltitel.

Men derefter synes Mikkel Hansen at være klar til at blive opereret, formentlig i Danmark, og tage en pause fra håndbolden, hvilket så til gengæld betyder, at han må melde afbud til det danske landsholds testkamp mod Polen i juni, der afvikles samtidig med lodtrækningen til EM i 2014, der foregår på dansk grund.

- Ja, det ligner et afbud fra min side. Men jeg ser sådan på det, at det er vigtigere at blive klar til den nye sæson og til at kunne spille på højeste niveau i forberedelserne til EM på hjemmebane og i selve turneringen, end det er at spille et par sommerkampe med et knæ, der i virkeligheden skal skånes, siger Mikkel Hansen til politiken.dk.

Han har da også brug for at blive 100 pct. fit for fight. Det så man tydeligt under VM-slutrunden i Spanien, hvor Mikkel Hansen ikke præsterede sit ypperste som ved slutrunderne i 2012 i Serbien og året før ved VM i Sverige.

Mikkel Hansen har også brug for alle kræfter i en kommende sæson, hvor de franske mestre, der ikke har spillet europæisk i denne sæson, skal deltage i Champions League. Det hårde internationale program skal nemlig lægges oven i landskampe og en fransk turnering, hvor der bliver spillet med en hårdhed, der minder meget om den, man kender fra de europæiske topkampe.

- Der bliver virkelig gået til sagen i de franske kampe. De franske dommere tillader meget mere end de danske; de er mere i balance med det, vi spillere kommer ud for i de internationale turneringer, siger Mikkel Hansen, der ser frem til en kommende sæson som Paris St. Germain-spiller, hvor det franske hold kan prøve kræfter på den internationale scene. Og gerne mod nogle af de gamle venner fra AG København-dagene.

- Nu skal vi spille Champions League i den nye sæson, og dér kunne det være sjovt at komme til at møde KIF Kolding København og flere af mine tidligere holdkammerater, siger Mikkel Hansen til politiken.dk med henvisning til Kasper Hvidt, Joachim Boldsen og Lars Jørgensen.

KIF Kolding København er som vinder af mændenes grundspil allerede klar til Champions League ligesom Paris St. Germain er det som nyslået fransk mester.

 

 

 

Dagens Gossip