Landsholdsfadæse koster Danske Bank millioner

»Det er klart, at hvis VM glipper, så er det en ørkenvandring på mange måder. Det peek’er jo helt vildt på alle medier op til og under en slutrunde som VM,« siger Simon Bastiansen.

Han vurderer, at dansk deltagelse ved VM ville indbringe Danske Bank »et millionbeløb i den tunge ende.«

Carsten Buhl, der er administrerende direktør hos mediebureauet Sponsorpeople og tidligere international sponsorchef hos Carlsberg, vurderer ligeledes, at Danske Bank mister millioner på det missede VM.

»Med en kynisk betragtning mister de en merværdi på flere millioner danske kroner, som de ikke får blandt andet gennem eksponering, hvis de havde været i pressen, og der var blevet spillet landskampe op mod VM,« siger Carsten Buhl.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Han har blandt andet har stået bag planlægning og eksekvering af Carlsbergs EM-sponsorater og peger på to punkter, der får værdien af sponsoratet til at falde.

»Det ene er, at den samlede værdi og oplevelse omkring landsholdet falder. Der er færre kampe, mindre hype i medierne. Det er en bet. Det andet er, at det giver et knæk i den positive kurve, der var omkring landsholdet,« siger han.

Det koster Danske Bank 72 millioner at sponsorere DBU og landsholdet, og selvom der aldrig kan stilles garantier i sportens verden, er det altså alligevel en kraftig reducering af sponsoratets værdi, at holdet ikke deltager ved VM.

»Værdien for Danske Bank bliver lavere i forhold til den investering, de har foretaget,« siger Kasper Petersen, som arbejder med projekter for blandt andre Danske Bank. Han pointerer desuden, at Danske Bank ikke kan forvente den indtjening, deltagelse ved et mesterskab ville give, siger Kasper Petersen, der er managing director hos mediebureaet MEC Access.

»Men det er ligesom toppen af kransekagen, når holdet går videre til slutrunderne. Danske Bank ved godt, at det danske landshold ikke er det bedste i verden, og der er en risiko for, at de ikke kommer med til alle slutrunder,« siger Kasper Petersen til Børsen.

Dagens Gossip