Landsholdsfløj er VM-klar: Mærker ikke hjernerystelse

Når venstrefløjen Maria Fisker i den kommende VM-slutrunde tørner ud for de danske håndboldkvinder, bliver det med et særligt, beskyttende bånd om hovedet.

Pandebåndet skal fungere som støddæmpende beskyttelse hos den 25-årige fløjspiller, der tilbage i januar pådrog sig en alvorlig hjernerystelse i en ligakamp.

Bortset fra båndet mærker Fisker dog ikke længere noget til hjernerystelsen. Det siger hun forud for landsholdets sidste testkampe inden VM.

- Jeg har det fint, og jeg mærker intet til min hjernerystelse. Det er jo virkelig dejligt. Jeg kom først for alvor med igen her efter sommerferien, men siden da har jeg også været fuldt med og har ikke mærket noget til det, siger hun.

Fisker var også med, da landsholdet spillede kvalifikationskampe i oktober. Blandt andet i en kamp mod Portugal, hvor hun kortvarigt frygtede et tilbagefald.

- Jeg fik et knæ i hovedet, da vi spillede i Portugal i sidste måned, og der blev jeg selvfølgelig rigtig bange i starten, siger hun og fortsætter:

- Men når man så finder ud af, at hovedet kan holde til det, så hjælper det, og så giver det en ro i maven. Jeg er ikke bange overhovedet, og jeg kan mærke, at jeg ikke trækker mig i nogen situationer på banen.

VM-slutrunden i håndbold spilles i december i Danmark, og Fisker ser derfor frem til at få det danske publikums støtte gennem slutrunden.

- Det gør jo, at vi får en kæmpe opbakning, og det skal vi tage det positive med fra. Vi skal nyde, at vi får så mange mennesker i ryggen. Jeg oplever det ikke som et pres. Jeg ser det kun som noget positivt, lyder det fra Fisker.

Danmark skal i denne uge til Spanien for at spille en række testkampe, inden VM skydes i gang på hjemmebanen. Danmarks første VM-opgør bliver mod Japan 5. december klokken 20.45.

/ritzau/

Dagens Gossip