Landsholdsklar Bille er blevet mere moden

Nicki Bille har lagt det vilde liv og de vilde udtalelser bag sig. Han er blevet far, mere moden og nu landsholdsspiller.

Først ringede hans mor. Kort efter lyste hans lillesøsters nummer op på displayet, og derefter adskillige ukendte numre. Lidt mærkeligt, tænkte Nicki Bille på sådan en almindelig sommer-tirsdag. Da han endelig tog telefonen, fik han overbragt en vild nyhed.

- Det var en journalist, der fortalte mig, at jeg var blevet udtaget til landsholdet. Så kan det nok være, der skete noget i min mave. Det er så vanvittigt stort, jeg er så stolt, lyder det fra Nicki Bille, da BT fanger ham.

Endelig skete det. Eksperter, fodboldfans og Bille selv har gennem årene plæderet for Billes landsholdskandidatur, men landstræner Morten Olsen har tilsyneladende ikke været den store Bille-fan.

Angriberen har åbent kritiseret Olsens blinde øjne, men han erkender, at det først er nu, tiden er den rette til landsholdsdebuten.

- Jeg må da indrømme, at jeg har lavet fejl tidligere, hvor jeg har været lidt for hurtigt ude med udtalelser, men den tid er ovre nu. Det er mange år siden, og jeg er blevet voksen og tænker mig mere om, siger Nicki Bille.

- Jeg går du fra, at min udtagelse hænger sammen med gode præstationer i Rosenborg, for vi gør det rigtigt godt på holdet, siger Bille, der har scoret syv ligamål for Rosenborg, og fortsætter:

- Men der er måske også blevet lagt mærke til, at jeg med alderen og den større rutine er blevet lidt mere moden. Jo ældre, jeg er blevet, desto mere arbejder jeg, og desto mere forsøger jeg at holde koncentrationen på fodbold of familien og intet andet. Jeg er stadig mig selv, naturligvis, men med tiden er jeg blevet mere moden, og det afspejler sig også på banen, hvor jeg er blevet mere stabil, siger han.

- Det har betydet meget at blive far. Især efter at jeg og barnets mor gik fra hinanden, har det været utroligt hårdt. Jeg har kæmpet for at være sammen med min søn så meget som muligt, og jeg er i Danmark en gang om ugen for at være sammen med ham, siger den 25-årige angriber.

Sandsynligheden for spilletid mod Polen på onsdag er stor. Olsen proklamerede på pressemødet, at det kun er Bille og Nicklas Pedersen som kæmper om positionen som den forreste angriber. Og selv om Bille gerne vil tage chancen, vil han ikke gøre det med munden.

- Det handler ikke kun om mig. Jeg vil ikke bare komme og tænke på mig selv, jeg skal være en del af holdet. Jeg har aldrig mødt Olsen før eller staben omkring, men jeg tænker ikke, at jeg nu skal vise noget ekstraordinært for at se godt ud. Jeg skal bare gøre de ting, jeg har gjort indtil videre i Rosenborg.

En af de ting, han har gjort for nylig i Rosenborg har været at slukke for sin twitter-konto, hvorfra der ellers flød med vilde udtalelser og billeder. Men afviklingen af kontoen er en del af den mere modne Bille.

- Siden jeg lukkede min konto, har jeg scoret to mål og er blevet udtaget til landsholdet. Så det kan godt være jeg skal blive væk fra det permanent, griner Bille.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip