Landsholdslegende vil give Hareide tid til at levere

Preben Elkjær - en af det danske landsholds største profiler gennem tiden - mener, at man efter offentliggørelsen af Åge Hareide som træner bør give nordmanden fuld opbakning.

Elkjær tør ikke spå om, hvorvidt den 62-årige nordmand bliver en succes i spidsen for det danske landshold.

- Nu har han fået jobbet, og så synes jeg, vi skal bakke ham op og give ham arbejdsro og så håbe på nogle gode resultater.

- Og så må tiden vise, om det er et godt valg, siger Elkjær.

Den tidligere danske landsholdsangriber har stået over for Hareide i sin aktive karriere, hvor de mødtes i en afgørende VM-kvalifikationskamp i 1985.

Danmark vandt kampen 5-1, efter at Åge Hareide blandt andet have hjulpet danskerne på vej mod sejren med en kikset tilbagelægning ved stillingen 1-0 til Norge.

Og Elkjær har umiddelbart et positivt kendskab til den nye danske træner.

- Jeg synes, at han er en meget sympatisk mand, og jeg tror, at han har nogle gode menneskelige egenskaber, lyder det fra Elkjær.

Hareide tiltræder i landstrænerjobbet efter en succesfuld periode hos Malmö FF, hvor det er blevet til Champions League-deltagelse de seneste to sæsoner.

I Hareides sidste kamp i klubben blev det dog til en afklapsning mod Real Madrid, da man tabte 0-8 til hovedstadsklubben fra Spanien.

- Men jeg synes ikke, at man kan bedømme ham på Malmøs bedrifter i Champions League, hvor holdet jo har mødt overmagten. Det ville være forkert at udtale sig om hans trænerevner på baggrund af det, siger Elkjær.

Hareide har fået en toårig kontrakt som landstræner med mulighed for forlængelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip