Landsholdslegender tager godt imod Hareide

Flere landsholdslegender, som BT har snakket med, mener, at den 62-årige nordmand Åge Hareide er et spændende valg som Morten Olsens afløser.

Torsdag blev Hareide officielt præsenteret som landstræner i de kommende to år, og der er mulighed for en forlængelse på yderligere to år.

Kim Vilfort, som spillede 77 landskampe i årene 1983-1996, kender Hareide fra nordmandens trænerperiode i Brøndby.

- Jeg synes, det ligner et godt valg. Ud fra, hvad jeg kan gætte på, at DBU har haft af krav, ressourcer og så videre, ser det ganske fornuftigt ud. Jeg tror, han kan løse opgaven.

- Som træner på det niveau bliver du målt på dine resultater, og er de gode, er det lige meget, hvilke sko du træder i som efterfølger.

- Han har vist, at han på forskellige niveauer kan skabe resultater i forskellige lande. Han har været norsk landstræner og har erfaring med flere forskellige formationer.

- Du ved, hvad du får i forhold til hans udmeldinger. Han er en super god fyr, og han er ikke bange for at sige noget, siger Vilfort til BT.

Søren Lerby, som spillede 67 landskampe i årene mellem 1978 og 1989, har lidt sværere ved at bedømme Hareide som træner.

- Han har uden tvivl store sko at udfylde efter Morten Olsen. Han har jo været en del af dansk landsholdsfodbold i utallige år som både træner og spiller, så det er en svær opgave.

- Det ville det være for enhver. Men vi skal også videre, og jeg synes, vi skylder ham og DBU at give ham chancen og ønske ham held og lykke, siger Lerby til avisen.

Lars Olsen, som optrådte 84 gange for Danmark fra 1986 til 1996, har selv været assistenttræner for Hareide i Brøndby.

- Det er et spændende valg. Han er en rigtig rar fyr, og jeg synes også, han har et positivt syn på fodbold. Han er en meget anderledes type end Morten Olsen, men nogle gange skal der forandring til.

- Umiddelbart er han meget erfaren, og han ved næsten alt om dansk og skandinavisk fodbold.

- Der har været mange negative røster omkring Åge, og dem deler jeg slet ikke. Det er resultaterne på banen, der afgør, om det er det rigtige valg. Og det tror jeg, det er, siger Olsen til BT.

/ritzau/

Dagens Gossip