Landsholdsprofiler om kollaps: Vi blev trætte til sidst

Landsholdet havde kurs mod en sikker sejr over Bosnien i åbningskampen ved Kirin Cup, men det endte i en stor nedtur.

Flere af de danske profiler peger på, at træthed var årsagen til, at holdet satte en pauseføring på 2-0 over styr og senere blev slået i en straffesparkskonkurrence.

- Vi havde måske sat næsen op efter en større sejr i pausen, og det var måske også lidt en fejl, siger Simon Kjær.

- Vi kom til at løbe efter dem, og så var de skarpe.

- Jeg tæller ikke mange andre chancer til dem i anden halvleg. Sådan er fodbold, og det må vi lære af, men vi var også trætte til sidst, siger midterforsvareren, der var anfører i Daniel Aggers fravær.

Spørgsmål: Hvorfor blev i trætte?

- Det har været en lang sæson. Det skal ikke være en undskyldning, for det har de bosniske spillere også haft.

- De fik os ud at løbe lidt, og de fik fanget os i et par omstillinger, hvor det gjorde ondt på os, og så havde de en, der var skarp, siger Simon Kjær om Bosniens dobbelte målskytte Milan Djuric.

- Vi er helt vildt irriterede over det her. Vi skal lukke kampen, og de skal aldrig nogensinde komme tilbage i den. Selvfølgelig er vi skuffede, siger anføreren.

Forsvarskollegaen Andreas Christensen var en af dem, der gik kold midtvejs i anden halvleg, hvor Danmark endda var i overtal efter en bosnisk udvisning.

- Jeg var træt i de sidste 20 minutter, hvor det pludselig blev varmt og kradsede i halsen. Det ramte mig lige pludselig, forklarer han.

- Vi havde nok regnet med at vinde den, da vi gik til pause. Vi fik også en god start på anden halvleg og kom også til en rimelig chance, siger den unge midterforsvarer med henvisning til en friløber til Morten "Duncan" Rasmussen.

Jannik Vestergaard, der fik et albuesving i hovedet og måtte syes med flere sting, har samme opfattelse.

- Det virkede som om, at vi blev lidt sløve. Jeg ved ikke, om det var mentalt eller i kroppen, men vi manglede den aggressivitet, som vi havde i første halvleg, og det satte gang i en dominoeffekt, siger midterforsvareren.

På tirsdag runder landsholdet Kirin Cup af i en bronzekamp mod enten Japan eller Bulgarien.

/ritzau/

Dagens Gossip