Landsholdsprofiler vil have Morten Olsen forlænget

Det skete ikke i fredags på Malta. Danmark pustede nyt liv i VM-håbet, og dermed forlængede Morten Olsen også sit landstrænerliv. Jim Stjerne Hansen har i BT fastslået, at Olsen og DBUs veje må skilles, hvis holdet flopper i kampene i dette efterår.

Samtidig lancerede DBUs generalsekretær i søndagens BT, at Ståle Solbakken har landstræner-potentiale og indgår i DBUs overvejelser.

Men inden den afgørende kamp tirsdag mod Armenien, opfordrer ledende landsholdspillere til en forlængelse med Olsen - uanset resultatet mod Armenien.

- Danmark skal have den bedste landstræner, og det er Morten Olsen. Han er i mine øjne den bedste træner, vi har, og derfor skal han blive, siger holdets anfører Daniel Agger, mens Leon Andreasen supplerer:

- Jeg kan ikke se, hvorfor man skulle skille sig af med Morten. Han er en fantastisk træner. Vi har haft en uheldig periode med dårlige resultater, og så er det klart, at det er ham, der står for skud. Men det ville være en skam, hvis han skulle stoppe som landstræner på grund af dårlige resultater i en periode, siger Andreasen.

Og flere af de erfarne landsholdsspillere stemmer i:

- Han skal naturligvis forlænge. Vi ved, hvad vi har med Morten og aner ikke, hvad der kan komme. Og jeg er ikke hundrede procent sikker på, hvad vi ellers har af muligheder omkring trænere, siger William Kvist og fortsætter:

- Vi har jo en træner, der brænder for tingene, og den erfaring, han har, taler for sig selv. Alle kan også mærke, at han hverken har mistet gejsten, eller aggressiviteten. Så derfor skal han helt klart blive, siger Kvist.

Også Simon Kjær mener, at man skal forlænge med Morten Olsen, uanset at vi ikke kommer med til VM. Ikke mindst på grund af det, Olsen har stået for i DBU med hensyn til den røde tråd.

- Jeg kan ikke se, at der er nogen bedre træner end Morten. Det, Morten har bygget op igennem DBU igennem lang tid, fungerer. Vi ser eksempelvis et U21, der gør det fremragende. Og nej, jeg ændrer ikke holdning til Morten, hvis jeg skulle blive sat af, smiler Kjær.

Viceanfører Lars Jacobsen peger på, at Olsen er en type træner, der hjælper sine spillere gennem triste perioder i deres karrierer.

- Morten har kvaliteterne til at fortsætte med at være landstræner. Han har betydet meget for min karriere. Han bragte mig videre på et tidspunkt, hvor jeg følte, at jeg havde nået det, jeg kunne. Men det mente Morten ikke, jeg havde, og så tog han mig med på landsholdet, siger Jacobsen, mens Kvist også skylder Olsen en del.

- Jeg har haft Morten i al den tid, jeg har været på landsholdet, så naturligvis har han betydet meget for mig. Med hans måde at spille fodbold på, har han præget min udvikling, og den måde, jeg spiller og gerne vil fodbold på, siger Kvist.

Dagens Gossip