Landsholdsspiller optimistisk forud for VM

Det danske ishockeylandshold er på papiret ikke lige så stærkt som tidligere år, men det bliver rigeligt opvejet af den energi og vilje til at arbejde hårdt, som holdet tager med til VM i Stockholm.

Det mener Julian Jakobsen, der peger på en væsentlig forskel i forhold til sidste års hold, der blev kaldt Danmarks bedste VM-hold nogensinde.

- Sidste år var der meget snak om NHL-spillerne, og de tog meget plads i medierne, siger Julian Jakobsen.

- Vi får et meget mere sultent dansk hold at se i år. Der kommer ikke så mange folk hjem, og vi ved, at vi skal klare os selv. Det har vi prøvet før, blandt andet i Bratislava i 2011, hvor vi leverede en mandfolkeindsats, siger centeren fra Hamburg Freezers.

I den slovakiske hovedstad undgik danskerne at komme i det frygtede nedrykningsspil med en dramatisk sejr på straffeslag over Letland.

Siden blev det i mellemrunden også til en sejr over Tyskland, selv om kun Mikkel Bødker var med som NHL-forstærkning.

Med til at tænde optimismen hos danskerne er også, at holdet tager en stime på fire sejre med til VM. Der har været testsejre over Rusland, Frankrig og senest Østrig.

- Det er ved at være et stykke tid siden, vi har prøvet det. Det er en "winning streak", og det er ikke dårlige modstandere, vi har mødt, siger Julian Jakobsen.

Helt uden NHL-bistand er det danske hold dog ikke. Mikkel Bødker, Philip Larsen og Oliver Lauridsen tager med til Stockholm for at forstærke landstræner Per Bäckmans trup.

Danmark åbner VM mod stærkt besatte Canada lørdag eftermiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip