Landsholdsspillere godkender 45 minutter mod Skotland

Der er bred enighed blandt de danske landsholdsspillere, når de skal vurdere indsatsen i tirsdagens 0-1-nederlag til Skotland. Første halvleg var til dumpekarakter, mens de sidste 45 minutter bortset fra skarpheden foran mål var bestået.

Skotland scorede allerede efter otte minutter efter en fejl i det danske forsvar, og det var en dukkert, der lige skulle overvindes.

- Det var et dumt mål, de fik, og derfra skulle vi lige bruge lidt tid til at finde os selv, siger Andreas Christensen og uddyber:

- Første halvleg var ikke så god. Vi sad for langt fra dem, og vi kan vel nærmere lære, hvad vi ikke skal gøre.

- I anden halvleg så man det spil, som vi gerne vil, med at spille op bag fra. Vi fik også skabt store chancer. Så generelt: Anden halvleg var okay, første halvleg skal vi lære af, siger den 19-årige forsvarsspiller, der atter fik fuld spilletid.

Wingbacken Riza Durmisi deler Andreas Christensens vurdering af kampen. Han føler sig samtidig overbevist om, at hvis det var lykkedes for Danmark at score på sine chancer, så kunne et dansk sejrsmål også sagtens være faldet.

- Vi kom bagud, og det rystede os lidt, synes jeg. Vi stod fint efter deres mål, og i anden halvleg kunne vi se nogle af de momenter, som vi også viste mod Island.

- Vi blev farlige, og vi skulle have scoret, for det ville have ændret kampen, så vi også kunne have scoret mål nummer to eller tre. Vi var bare ikke skarpe nok, siger Riza Durmisi.

Han mener, at for få spillere ramte topniveauet.

- Det var ikke alle, der ramte niveau. For at vinde fodboldkampe skal man have to eller tre, der rammer topniveau, og det havde vi ikke i den her kamp, siger Brøndby-backen.

Midtbanespilleren Pierre-Emile Højbjerg peger på det danske presspil som en af de ting, der ikke fungerede før pausen.

- Vi startede ikke så godt, vi sad for langt fra dem og fik dem ikke rigtig lukket ned i en side. Det ville vi gerne for at sætte presset derfra, men vi løb en meter efter eller to, og så blev fodboldbanen for stor at spille på, siger Højbjerg.

/ritzau/

Dagens Gossip