Landsholdsstjerne døber sig tysk maskine

Få spillere har været lige så populære i FC København, som klubbens tidligere anfører William Kvist var det, da han spillede i klubben.

Derfor er det også med gensynets glæde, at Stuttgart-spilleren torsdag aften tager imod sin gamle klub i Europa Leagues gruppespil.

FCK-profilen Martin Vingaard har drillet sin landsmand ved at sige, at FCK "skal ned og smadre William", men det preller af på Kvist.

- De skal være velkomne. Jeg har trænet hårdt, er blevet en tysk maskine, men det kommer af tre ganges træning om dagen i fem uger. Det tror jeg aldrig, Vingaard har prøvet, siger Kvist spøgefuldt til FCK's hjemmeside.

Kvist skiftede til Stuttgart i sommeren 2011 efter 275 kampe i FCK-trøjen, og landsholdsspilleren har været fast mand i Bundesligaen lige siden.

- Det er en gammel traditionsklub, en af de helt store og historiske klubber i Tyskland, og det er klubben også i dag. De blev mestre så sent som i 2007 og var i samme efterår med i Champions League.

- Samtidig er klubben også kendt for at fostre rigtig mange store spillere. Der er mange af de tyske stjerner, der har en fortid i Stuttgart, blandt andre Mario Gómez og Kevin Kuranyi, fortæller Kvist.

- Jeg er kommet til en klub med en storhed, ganske som FCK har i Skandinavien. Man kan også fornemme historien på klubanlægget, hvor der er en masse minder, så der er en vis stolthed i at være en del af et af Tysklands bedre hold, siger han.

Stuttgart er ikke kommet godt fra land i Europa League, hvor det blot er blevet til 2-2 hjemme mod Steaua Bukarest og 0-2-nederlag ude til Molde.

- Det er for dårligt. Det er lidt det samme i Bundesligaen, hvor vi også har manglet den sidste konsekvens og fået scoret på vores chancer - der har vi ikke været gode nok.

- Vi har vist lidt for stor ustabilitet, og det har kostet i nogle af kampene. Vi har mødt Steaua hjemme og Molde ude og har kun et point, og det er ikke godt nok, når man er Stuttgart og gerne vil vinde gruppen, fastslår Kvist.

 

Dagens Gossip