Landskendt sommerhus er styrtet ned på stranden

Skrevet af admin

31/01/2016

Dagens topnyheder

De seneste dages kraftige vestenvind har fået fatale følger for et nordjysk sommerhus.

Bølgernes indhug i skrænten foran huset har knækket det, og nu ligger halvdelen af sommerhuset på stranden nedenfor. Det skriver DR P4 Nordjylland.

Den vindblæste fritidsbolig ligger i Nørlev i Hjørring Kommune, og flere storme er skyld i, at huset det seneste år har ligget faretruende tæt på afgrunden.

Ejeren af sommerhuset blev advaret om husets skæbne lørdag aften.

- Jeg blev ringet op af naboen klokken 20 i aftes. Han havde været ude at gå med en lommelygte og kunne se, at huset var på vej ned på stranden, siger sommerhusejeren Christian Hartmann til DR P4 Nordjylland.

Han er søndag formiddag taget til Nørlev for at se på skaderne.

Hjørring Kommune havde givet Christian Hartmann besked på at fjerne sommerhuset senest 1. februar. Men nu har bølgerne altså gennemført nedrivningsarbejdet for ham.

Ejeren fortæller, at han er ked af tabet.

- Naturen og staten har eksproprieret mit hus. Vi er blevet nægtet at beskytte vores ejendom siden 2011, siger Christian Hartmann og fortsætter:

- Kampen for at redde huset er slut, men nu begynder kampen for at få placeret skyldsspørgsmålet og gøre de skyldige ansvarlige for folks tab.

Han henviser til, at man ifølge Grundloven har ret til at beskytte sin ejendom. Og han mener, at han og flere af naboerne i området har ret til erstatning.

Ejerne af flere nærliggende sommerhuse har nemlig også fået påbud af Hjørring Kommune om at fjerne dem på grund af den udsatte beliggenhed.

/ritzau/