Landsret: Dødsbilist fra Nivå skal bag tremmer

Først anholdt politiet ham, og Retten i Helsingør sagde god for at forlænge anholdelsen i tre døgn. Dernæst drejede en dommer sagen i modsat retning og løslod sagens 24-årige hovedperson.

Men nu har Østre Landsret bestemt, at den sigtede i sagen alligevel skal bag tremmer, fordi han i sidste uge kørte en kvinde ihjel i Nivå.

- Landsretten bestemte i går, at han skal varetægtsfængsles, så nu skal vi ud og have ham anholdt, og så skal han fremstilles ved Retten i Helsingør igen, hvor der skal fastsættes en frist for varetægtsfængslingen, siger anklager Michael Qvist til Ritzau.

Ulykken skete onsdag i sidste uge kort før klokken 14.30. Her blev en kvinde påkørt og dræbt i Nivå syd for Helsingør. Den 24-årige kørte bilen og havde en 22-årig mand med som passager.

Kvinden kom gående med sin cykel på Nivåvej ud for Nivåcentret, da hun blev ramt af bilen, som efter påkørslen fortsatte ind i et træ.

Begge mænd, som er fra lokalområdet, blev kvæstet og bragt til behandling på sygehuset. Føreren blev derfor både torsdag og fredag fremstillet i retten uden selv at være til stede.

Undersøgelser har vist, at bilen kørte mindst 86 kilometer i timen, hvor hastighedsgrænsen var 50 kilometer i timen. Politiet har desuden mistanke om, at den 24-årige sad påvirket bag rattet.

En spiritusprøve har dog vist, at manden ikke var fuld. Svaret på, om manden har været påvirket af stoffer eller medicin, ligger endnu ikke klart.

/ritzau/

Dagens Gossip